Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Ευρωπαίων για το ελληνικό πακέτο

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=79578&catID=2

Το δεύτερο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας θα βρεθεί αύριο νωρίς το πρωί στο επίκεντρο συνάντησης των ευρωπαίων ηγετών, πριν το Eurogroup.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι ανώτατοι οικονομικοί αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συναντηθούν αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες για να "συντονίσουν τις θέσεις τους" σχετικά με το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

"Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέι συγκάλεσε για αύριο Δευτέρα, νωρίς το πρωί, συνάντηση με τους βασικούς οικονομικούς αξιωματούχους που ασχολούνται με το θέμα αυτό", δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντερκ Ντε Μπάκερ.


Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 08:00 το πρωί (09:00 ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες, πριν τη σύνοδο του Eurogroup, και θα συμμετέχουν εκτός από τον φαν Ρομπέι, οι πρόεδροι του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.

"Δεν πρόκειται μια έκτακτη σύνοδο, αλλά για μια συνάντηση με σκοπό τον συντονισμό των θέσεων όπως έχει γίνει και στο παρελθόν", τόνισε ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, θα συζητηθεί και η κατάσταση στην Ιταλία. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, «οι συζητήσεις οργανώθηκαν μετά από μια απότομη κίνηση πώλησης (sell-off) στα ιταλικά ομόλογα την Παρασκευή, η οποία έχει αυξήσει τους φόβους για την Ιταλία».

Την ίδια ώρα δημοσίευμα των «F.T.» κάνει λόγο για στοιχήματα υπέρ της χρεοκοπίας της Ιταλίας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τις τελευταίες μέρες funds της Αμερικής ποντάρουν τεράστια ποσά στην χρεοκοπία της Ιταλίας. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Ιταλία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος της ΕΕ, μετά την Ελλάδα, με 120,6% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου