Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αλβανία : Σε άνοδο οι …δολοφονίες

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_4834.html#more


Ιούλιος 4, 2011

Η Αλβανία εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ των  κοινωνικών εγκλημάτων .
Κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους έγιναν 57 δολοφονίες και είναι περίπου στην ίδια αναλογία,  με την ανάλογη περίοδο του περασμένου έτους,  που συνολικά καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός δολοφονιών της τελευταίας εξαετίας.


Το 2010 στην Αλβανία σημειώθηκαν 115 δολοφονίες εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν ενδοοικογενειακές , ενώ το 2011 καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά εγκλημάτων για λόγους εκδίκησης. Κατά 90 τοις εκατό οι δολοφονίες για εκδίκηση  έχουν μείνει ανεξιχνίαστες, αφού η αλβανική αστυνομία έχει αποτύχει στη σύλληψη των δραστών.

Τα 57 θύματα του πρώτου εξαμήνου του 2011, έχασαν τη ζωή τους με πυροβόλο όπλο ή μαχαίρι. Τα δέκα από αυτά είναι γυναίκες και κορίτσια που εκτελέστηκαν από συγγενείς τους για λόγους τιμής ή ζήλιας. Όλες οι δολοφονίες των γυναικών διαπράχθηκαν στο Δυρράχιο και στη Σκόνδρα.

Αν η αστυνομία δεν λάβει προληπτικά μέτρα, για δολοφονίες που έχουν εκδικητικό χαρακτήρα, προβλέπεται  φέτος να ξεπεράσουν τον περσινό αριθμό.

Το ζήτημα έφθασε στο υπουργικό συμβούλιο, από όπου διαπιστώθηκε ότι από το 2005 έχουν παρατηρηθεί  ότι οι ανθρωποκτονίες έχουν υπερβεί κατά πολύ τον οριακό αριθμό ‘100 δολοφονίες ανά έτος’ .

Η εγκληματικότητα στην Αλβανία έχει ανοδική πορεία και αυτή απορρέει, κυρίως, από τα κοινωνικά προβλήματα και τη νοοτροπία που κυριαρχεί στην αλβανική κοινωνία, γράφει η εφημερίδα Μπότα Σoτ.
--
Πηγή: Bota Sot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου