Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΑΘΜΗΔΟΝ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......εσείς νομίζετε ότι θα τολμήσουν να βάλουν F16 στην Κύπρο .......ρωτήστε και το Ισραήλ όμως.......
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Σαμπάχ 24-9-2011

Πολιορκία 200 μιλίων
Το τουρκικής σημαίας Πίρι Ρέις και το νορβηγικό σεισμικό σκάφος συνοδεία πλοίων του στόλου αρχίζουν τις εργασίες τους. Εάν χρειαστεί θα εγκατασταθούνε στην Κύπρο και F-16.



Μετά την έναρξη των ερευνών για φυσικό αέριο που άρχισε ο Ελληνοκυπριακός τομέας λες και είναι ο μόνος εκπρόσωπος του νησιού, η Άγκυρα παίζει τα ρέστα της στα 200 μίλια. 


Μπήκε σε ενέργεια σχέδιο αεροπορικού και ναυτικού αποκλεισμού της Μεσογείου. Σύμφωνα με αυτό, το τουρκικής σημαίας Πίρι Ρέις και το νορβηγικό σεισμικό σκάφος θα εργαστούνε στην Μεσόγειο συνοδεία πλοίων του στόλου. Εάν χρειαστεί F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας θα εγκατασταθούνε στην βόρεια Κύπρο. Η Άγκυρα βλέπει την θαλάσσια περιοχή 200 μίλια ανοιχτά ως ¨τουρκική ΑΟΖ¨. Θα υπάρξει σεβασμός προς τη νήσο Κύπρο και στα 12 μίλια ανοιχτά από αυτήν.

Τα οικόπεδα τα οποία η Ν. Κύπρος ανακήρυξε ως χώρους ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο και στην οποία ακόμη βρίσκεται η αμερικανική πλατφόρμα της Noble Enerji εισέρχονται μέσα στην ΑΟΖ της Τουρκίας.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΕΡΟΜΑΧΙΩΝ
Και ενώ η Τουρκία αρχίζει σεισμικές έρευνες στην Μεσόγειο σχεδιάζεται να εγκατασταθούνε ένα ή δύο F-16 στην ΤΔΒΚ ως αντίμετρο για τις πτήσεις που πραγματοποιεί το Ισραήλ με την δικαιολογία προστασίας της πλατφόρμας. Με την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα σε ΤΔΒΚ και Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα, άνοιξε ο δρόμος για έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου με τρόπο που περικυκλώνουν το νησί. Η Τουρκία θα μπορεί να κάνει έρευνες ακόμη και στο οικόπεδο 12 το οποίο η νότια Κύπρος ανακήρυξε ως ΑΟΖ. Εκτιμάται όμως ότι σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να έρθουν αντιμέτωπα τουρκικά και ισραηλινά μαχητικά. Εάν
Διότι εάν οι έρευνες της Ελληνοκυπριακής πλευράς συνοδεύονται από ισραηλινά μαχητικά, η Τουρκία στηριζόμενη στην νέα συμφωνία που υπέγραψε για την υφαλοκρηπίδα, ενδεχομένως να στείλει εκεί τα δικά της αεροπλάνα. Ενώπιον αυτού του ενδεχομένου, για να μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα σχεδιάζεται να εγκατασταθούνε ένα ή δύο F-16 στην ΤΔΒΚ. Έτσι καταστάσεις ανάλογες με αυτές που γίνονται με ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο μπορεί να υπάρξουν και στην Μεσόγειο. Ο ελληνοκυπριακός τύπος ανέφερε για πτήσεις τουρκικών και ισραηλινών F-16 που πετούσαν τόσο κοντά που ¨μπορούσαν να κλειδώσουν το ένα το άλλο¨. Με βάση είδηση που δημοσιεύτηκε χτες, αεροπλάνα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έφτασαν σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την περιοχή των γεωτρήσεων. Από την άλλη ο πρωθυπουργός Ερντογάν που συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ανέφερε πως σκοπός των μονόπλευρων βημάτων των Ελληνοκυπρίων ήταν να υπονομεύσουν τις διαπραγματεύσεις, είπε ¨Πως εάν αποτραβηχτούνε οι Ρωμιοί (εννοεί τις έρευνες) θα αποτραβηχτούμε κι εμείς¨ και ζήτησε από τον Μουν να υποβάλλει προτάσεις προς την Ελληνοκυπριακή πλευρά.
Πρώτος στόχος του πρώτου εθνικού πλοίου η Μεσόγειος
Η Τουρκία ετοιμάζεται να εμφανιστεί στα λόγω των ερευνών για πετρέλαιο θερμά νερά της Μεσογείου με το εθνικό πλοίο. Το πλοίο ¨Χάλκη¨ που παρήχθη στα πλαίσια των εργασιών για το σχέδιο εθνικού πλοίου MILGEM που άρχισαν το 2004 θα ενταχτεί στον τουρκικό στόλο στις 27 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη. Ο πρώτος χώρος των καθηκόντων του θα είναι η Μεσόγειος. Το πλοίο Χάλκη σε σχέση με τα παρόντα πλοία μπορεί να πλησιάσει πολύ περισσότερο στον στόχο πριν εντοπιστεί από τα ραντάρ. Το πλoίο με την ενσωμάτωση πυραύλων Harpoon και πυροβόλων 76mm έχει ιδιαίτερη μαχητική ικανότητα. Η καθέλκυση του πλοίου θα γίνει στα ναυπηγία Κωνσταντινούπολης στην επέτειο της ναυμαχίας της Πρέβεζας και θα παραστούνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιουλ, ο πρωθυπουργός Ερντογάν και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου