Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΝΤ: Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε επικίνδυνη φάση – Να παρθούν άμεσα αποφάσεις και οι χώρες να βρίσκονται σε εξαιρετική επαγρύπνηση

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μια επικίνδυνη φάση λόγω της κρίσης χρέους της Ελλάδος,  αναφέρεται  σε ανακοίνωση του το ΔΝΤ, καλώντας σε  εξαιρετική επαγρύπνηση, συντονισμό και ετοιμότητα.
Η Ευρώπη πρέπει να κάνει ότι χρειάζεται για την επίλυση της κρίσης.


Σήμερα συμφωνήθηκε κοινή δράση για την αντιμετώπιση των κινδύνων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.
Αυτές περιλαμβάνουν  κινδύνους χρέους, οικονομική αστάθεια του συστήματος, εξασθένιση της οικονομικής ανάπτυξης και υψηλή ανεργία.
Τα προβλήματα  ποικίλουν, αλλά οι οικονομίες και τα χρηματοπιστωτικά συστήματα συνδέονται στενά μεταξύ τους. Συνεπώς, θα δράσει το ΔΝΤ  συλλογικά για να αποκαταστήσει  την εμπιστοσύνη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, και να αναζωπυρώσει την παγκόσμια ανάπτυξη.
Οι ανεπτυγμένες οικονομίες εστιάζονται στην  αποτελεσματική επίλυση της τρέχουσας παγκόσμιας κρίσης. 

Η στρατηγική είναι να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών εξασφαλίζοντας συγχρόνως τη συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης.
Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές εθνικές συνθήκες, οι προηγμένες οικονομίες θα υιοθετήσουν πολιτικές για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και τη στήριξη της ανάπτυξης, αλλά και μέτρα  δημοσιονομικής  εξυγίανσης.
Χώρες της ζώνης ευρώ θα κάνουν  ό, τι είναι απαραίτητο για την επίλυση της κρίσης που σχετίζεται με το δημόσιο χρέος και τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Στα μέτρα που πρέπει να παρθούν είναι η εφαρμογή της απόφασης της 21ης Ιουλίου για την αύξηση της ευελιξίας του Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Προηγμένες οικονομίες θα εξασφαλίσουν  ότι οι τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφάλαια   και πρόσβαση σε επαρκή χρηματοδότηση
Οι αναδυόμενες οικονομίες έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη σταθερότητα και θα συμβάλλουν στην παγκόσμια ανάπτυξη.
Το ΔΝΤ θα συνεχίσει τις συντονισμένες προσπάθειες  για την ενίσχυση των συστημικά σημαντικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.


www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου