Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

“H E.E. να στηρίξει με επενδύσεις την ελληνική οικονομία”

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

“Η πραγματική οικονομία δεν έχει πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης”, εκτιμά ο Ρέιχενμπαχ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει ενεργοποιήσει κεφάλαια ως εγγυήσεις για να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να ενισχύσει την ελληνική οικονομία, δήλωσε ο επικεφαλής της task force στην Ελλάδα, Χ. Ρέιχενμπαχ.



Σε συνέντευξή του για την εφημερίδα Die Welt, ο κος Ρέιχενμπαχ δήλωσε πως το βασικότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι “η πραγματική οικονομία δεν έχει πρόσβαση σε οικονομική στήριξη ή πιστώσεις”.
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομάδας κρούσης υποστήριξε ακόμη ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα “δεν είναι σε θέσει να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη που τόσο απελπισμένα χρειάζεται η Ελλάδα” και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει με επενδύσεις την ανάκαμψη τηνς ελληνικής οικονομίας. Ο κος Ρέιχενμπαχ είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι περίπου το 70% από τα 20 δισ. ευρώ των κονδυλίων που είναι διαθέσιμα για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη στήριξη νευραλγικών κλάδων της οικονομίας όπως ο τουρισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου