Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Υποστήριξε το αίτημα των Παλαιστινίων η Αίγυπτος Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνδράμει τους Παλαιστινίους

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Υποστήριξε το αίτημα των Παλαιστινίων η Αίγυπτος


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Καμέλ Αμρ κάλεσε χθες την διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την προσπάθεια των Παλαιστινίων να επιτύχουν την αναγνώριση ενός Παλαιστινιακού Κράτους στον ΟΗΕ και καταδίκασε τη βία από πλευράς του Ισραήλ και τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, που περιέγραψε ως παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας.


Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Αμρ είπε πως η χώρα του υποστηρίζει σθεναρά την προσπάθεια επίτευξης μιας "δίκαιης και συνεκτικής ειρήνης στην Μέση Ανατολή".

"Έχει καταστεί εντελώς παράλογο να συνεχίζουμε να μιλάμε περί ειρηνευτικής διαδικασίας ενώ το Ισραήλ συνεχίζει, με μεγάλη άνεση και πλήρη περιφρόνηση στις ενστάσεις της διεθνούς κοινότητας, να κατασκευάσει εποικισμούς στα Παλαιστινιακά Εδάφη", τόνισε ο Αμρ, ο οποίος εκπροσώπησε επίσης το Κίνημα των Αδεσμεύτων.

Κάλεσε να υπάρξει "συνεκτική και ουσιαστική μεταρρύθμιση" στα Ηνωμένα Εθνη που θα οδηγήσει σε ένα "περισσότερο αντιπροσωπευτικό και περισσότερο διάφανο Συμβούλιο Ασφαλείας" και επίσης αναφέρθηκε εκτεταμένη στην επανάσταση που ανέτρεψε τον Μουμπάρακ στην Αίγυπτο.

"Στέκω περήφανος ενώπιόν σας, εκπροσωπώντας την Αίγυπτο σε μια νέα εποχή, με ένα νέο πρόσωπο", είπε ο Αμρ στα μέλη της 66ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου