Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τον πρόεδρο της Υεμένης να παραιτηθεί

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=312739
    Οι ΗΠΑ κάλεσαν χθες την κυβέρνηση της Υεμένης να προχωρήσει «αμέσως» στην εφαρμογή της συμφωνίας μετάβασης στην δημοκρατία και όλα τα μέρη στη χώρα να σταματήσουν τη βία μετά από μια εβδομάδα στην διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν περίπου 200 άνθρωποι.


«Καλούμε τα μέρη να σταματήσουν τη βία και να επιδείξουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ, εκφράζοντας τη «βαθιά ανησυχία» της Ουάσινγκτον για την κατάσταση στη χώρα. Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση της Υεμένης οφείλει αμέσως να εκπληρώσει την προσδοκία του λαού της χώρας να αποκτήσει δημοκρατία».

Σε επεισόδια βίας χθες στη Σανάα βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 40 άνθρωποι, μια ημέρα μετά την άφιξη του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ από τη Σαουδική Αραβία όπου νοσηλευόταν έπειτα από απουσία τριών και πλέον μηνών.
Οι μοναρχίες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου κάλεσαν χθες τον πρόεδρο της Υεμένης να υπογράψει «αμέσως» το σχέδιό το οποίο είχαν καταρτίσει για την επίλυση της κρίσης, το οποίο προβλέπει την άμεση παραίτησή του με αντάλλαγμα να του παραχωρηθεί πλήρης αμνηστία. Οι ΗΠΑ και η Γαλλία έκαναν την Παρασκευή παρόμοιες εκκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου