Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Από τον Απόστολο Ανδρέα μέχρι το ακρωτήριο Αρναούτη οι έρευνες των Τούρκων για Φυσικό Αέριο

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει έρευνες για φυσικό αέριο στην περιοχή από το Ακρωτήριο Απόστολου Ανδρέα μέχρι το Ακρωτήριο Αρναούτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Μιλιέτ".
Επικαλούμενη την λεγόμενη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τα κατεχόμενα, η εφημερίδα κάνει λόγο για τα “27 σημεία” με βάση τα οποία η Τουρκία υποστηρίζει ότι πραγματοποιήθηκε η “οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας” και σημειώνει πως οι τουρκικές έρευνες θα γίνουν “και σε χωρικά ύδατα της ελληνοκυπριακής πλευράς”, κάτι, που σύμφωνα με τη "Μιλιέτ", “αυξάνει την πιθανότητα αντιπαράθεσης της Τουρκίας με την ελληνοκυπριακή διοίκηση στη διεθνή σκηνή”.

Εξάλλου, η Τουρκία δια του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας έδωσε στήριξη στην πρόταση που κατέθεσε χθες στον Μπαν Γκι μουν ο Ντερβίς Έρογλου για διακοπή των ερευνών για το φυσικό αέριο και την σύσταση επιτροπής ανάμεσα στις 2 κοινότητες για διαπραγμάτευση του θέματος.


Ο Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε την πρόταση εποικοδομητική και είπε ότι θα παρεμποδίσει την κρίση στην Κύπρο.


Να σημειωθεί ότι η πρόταση Έρογλου περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα την ταυτόχρονη διακοπή όλων των δραστηριοτήτων στην ανατολική μεσόγειο μέχρι την επίτευξη λύσης στο Κυπριακού.
Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση της γραμματείας των Η.Ε. για τη συνάντηση Μπαν Κι Μουν – Έρογλου, δεν γίνεται καμιά αναφορά στην πρόταση των Τ/κυπρίων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου