Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Επαφές της ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


markoulli1 300x237 Επαφές της ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη
Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συνέχισε την Παρασκευή τις επαφές της στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους της, του Λιβάνου κ. Adnan Mansour, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sheikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, της Ισλανδίας κ. Össur Skarphéðinsson και της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Riyad al-Maliki.



Με όλους τους ομολόγους της η Υπουργός Εξωτερικών συζήτησε τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων και τους ενημέρωσε για το Κυπριακό και τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου. Με τον Υπουργό της Ισλανδίας συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ισλανδίας και ΕΕ και τρόποι προώθησής τους κατά την διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας. Με τον Υπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής συζητήθηκε το Παλαιστινιακό πρόβλημα υπό το φως του αιτήματος της Παλαιστίνης να καταστεί πλήρες μέλος του ΟΗΕ.
Η κα Μαρκουλλή συμμετείχε, επίσης, στην Υπουργική Συνάντηση της Ομάδας Φίλων της Συμμαχίας Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών.
Το απόγευμα της Παρασκευής η κα Υπουργός είχε συνάντηση με την ηγεσία της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και έγινε ανταλλαγή απόψεων για ενδυνάμωση της συνεργασίας της κυπριακής πλευράς με την Επιτροπή αυτή. Την Υπουργό συνόδευε ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον κ. Παύλος Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου