Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Bild: Μερκοζί, μοιάζει με τη νέα Ευρώπη;


Από το real.gr

Να σώσει την Ευρώπη προσπαθεί το ισχυρό δίδυμο... η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild.

Ευρω-πραξικόπημα επιμελούνται οι δύο ηγέτιδες δυνάμεις με μία σύμβαση που θα σταθεροποιήσει το ευρώ με την υπογραφή της Γερμανίας, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει το δημοσίευμα.

Η Bild αναφέρει και τη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «η Γαλλία και η Γερμανία έχουν την ευθύνη της ηγεσίας», ενώ στόχος είναι μία σύμβαση  στην οποία θα περιλαμβάνονται οι μεταρρυθμίσεις σε συντάξεις και φόρους, η λιτότητα και το φρένο στο χρέος, ο έλεγχος και η ισορροπία.

Ωστόσο, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην διαχωρισθούν οι ισχυροί Μερκοζί από την υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως σχολίασε η Βίβιαν Ρέντινγκ, επίτροπος της ΕΕ, «οι Μερκοζί αποτελούν έναν ισχυρό κινητήρα για να ξεπεραστεί η κρίση, αλλά ένας ισχυρός κινητήρας δεν εξασφαλίζει από μόνος του ότι το αεροσκάφος πετά προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να καθίσει στο πιλοτήριο ο πιλότος που ξέρει τι είναι προς το συμφέρον και των 27 κρατών-μελών της ΕΕ. Αυτό το έργο μπορεί να του το αναθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου