Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΗΑΕ: Θεαματικές μισθολογικές αυξήσεις, κάλλιο γαϊδουρόδενε…

Από το defence-point

Η «αραβική άνοιξη», ασχέτως αν σε πολλές μεριές του αραβικού κόσμου εξελίσσεται σε «χειμώνα», είναι λογικό να ανησυχεί τα καθεστώτα των χωρών της περιοχής τα οποία κάνουν ότι είναι δυνατό για να εξασφαλίσουν την ευημερία των πολιτών ώστε να λειτουργεί ως αντικίνητρο στις δυνητικές εξεγέρσεις.
Οι χώρες του Περσικού Κόλπου, ιδιαίτερα μετά όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο Μπαχρέιν, έχουν επιπρόσθετο κίνητρο να προσέχουν, αφού η ανατρεπτική δράση του Ιράν και η στρατιωτική του ισχύς θα μπορούσε να ακυρώσει στην πράξη όλα όσα έχουν επιτευχθεί στον τομέα της ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των υψηλών τιμών των υδρογονανθράκων, αλλά και τις επιτυχείς επενδύσεις που έχουν γίνει με τα αυξημένα έσοδα που συνεπάγονται.


Ο ηγέτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), σεΐχης Καλίφα μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν, προχώρησε σε εντυπωσιακές κινήσεις με την αφορμή των εορτασμών για τα τεσσαρακοστά «γενέθλια» της χώρας. Ανακοίνωσε θεαματικές μισθολογικές αυξήσεις των εργαζομένων στο «δημόσιο», στο ομοσπονδιακό κράτος, για «να βοηθηθούν ώστε να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους σε μια σταθερή και άνετη ζωή»!
Οι βασικότερες αποφάσεις είναι οι ακόλουθες:
Όλοι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα λάβουν σημαντικότατες αυξήσεις, κάποιες εκ των οποίων ακόμα και θα διπλασιαστούν!
Οι δικαστικοί θα λάβουν ως επίδομα το 100% των αποδοχών τους!
Διπλασιάζονται οι μισθοί των εργαζομένων που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας!
Ιδρύεται ειδικό ταμείο με κεφάλαιο 10 δισεκατομμυρίων ντίρχαμ (το νόμισμα της χώρα που ισούται με το 27% περίπου του αμερικανικού δολαρίου, άρα το ύψος των κεφαλαίων του ταμείου είναι κάτι περισσότερο από2,5 δισεκατομμύρια δολάρια). Σκοπός του ταμείου είναι να ασχοληθεί με τα δάνεια των πολιτών χαμηλού εισοδήματος, ώστε να ενισχυθούν για την εξυπηρέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων.
Οι υφυπουργοί και οι βοηθοί υφυπουργοί θα λάβουν μη κοινοποιηθείσα αύξηση αποδοχών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι της κλίμακας από ένα έως έξι θα λάβουν αύξηση της τάξεως του 35%, η οποία θα προστεθεί στο επίδομα μετακίνησης που λαμβάνουν και οι υπάλληλοι της κλίμακας από επτά έως 14 θα λάβουν αύξηση 45% η οποία επίσης θα προστεθεί στο εν λόγω επίδομα μετακίνησης.
Εν κατακλείδι, θα μοιραστούν 2.500 οικόπεδα σε οικιστικές περιοχές ώστε κάποια στιγμή να αποκτήσουν οι δικαιούχοι το δικό τους σπίτι (προφανώς και αυτό με ενίσχυση του κράτους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου