Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑ: Ήπιες πιέσεις στις τράπεζες, "αντιστέκεται" ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με εναλλαγές προσήμου και σε στενό εύρος διακύμανσης κινείται την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μετά τη χθεσινή άνοδο την οποία «πυροδότησε» η συντονισμένη παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών.

Αντίστοιχη υπήρξε νωρίτερα η κίνηση και για τον τραπεζικό δείκτη, που από κέρδη 2,20% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης βρέθηκε να υποχωρεί στη συνέχεια έως και 1,65%, ενώ στον FTSE20 τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των Μυτιληναίος και ΔΕΗ.

Ηπιότερη εμφανίζεται σήμερα και η συναλλακτική δραστηριότητα, για την οποία σχολιάζει η Beta Securities ότι, στη χθεσινή συνεδρίαση, σημειώθηκε ο υψηλότερος τζίρος σε διάστημα τεσσάρων μηνών η 92 συνεδριάσεων.

«Πέρα από τους λόγους που οδήγησαν στην σημαντική αύξηση του συναλλακτικού όγκου διαμορφώνονται κάποιες καλύτερες προϋποθέσεις ‘επενδυτικής αφύπνισης’ και ενδεχομένως εξορθολογισμού κάποιων πτωτικών υπερβολών» σχολιάζει μεταξύ άλλων η Beta.


Και αυτό, όπως εξηγεί, διότι «το δημοσιευμένο υλικό των εννέα μηνών δίνει κάποια σχετική ορατότητα επιλογών, αφού και το μίγμα των οικονομικών νέων που αφορούν Ευρωζώνη και Ελλάδα κινείται προς μια ουδέτερη κατεύθυνση».

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 681,28 μονάδες με απώλειες 0,14%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ταμπλό όγκος 25 εκατ. τεμαχίων αξίας 32,2 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 70 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 61 υποχωρούν και 28 παραμένουν αμετάβλητες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, οι απώλειες διαμορφώνονται ε 1,45% στις 288,33 μονάδες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου