Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Αβρότητες Μπαγκίς στην ΕΕ: «Να τη βάλεις εκεί που ξέρεις»!

Από το defence-point.gr

Με μια γνήσια επίδειξη νεοθωμανικής αλαζονείας, ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εγκεμέν Μπαγκίς, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο ενώπιον Ευρωβουλευτών, καλώντας Ολλανδό Ευρωβουλευτή, γνωστό για τις αντιτουρκικές του θέσεις, «να βάλει εκεί που ξέρει» μια γελοιογραφία Τούρκου καλλιτέχνη, ο οποίος αντιμετωπίζει πλέον τα τουρκικά δικαστήρια…

Το θέμα ανέδειξε σε ρεπορτάζ του το κυπριακό «sigmalive.com»:
Η Τουρκία και ο Μπαγίς, έχει πλέον απολέσει τον έλεγχο, όσον αφορά την υπομονή και τον σεβασμό που οφείλει να επιδεικνύει απέναντι στους Ευρωβουλευτές, καλώντας τον γνωστό για τις αντιτουρκικές του θέσεις, ευρωβουλευτή Barry Madlener, να «βάλει μια γελοιογραφία εκεί που ξέρει»…


To επεισόδιο μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Ε.Ε, Εγκεμέν Μπαγίς, και του Ολλανδού ευρωβουλευτή Barry Madlener (γνωστού για τις αντιτουρκικές του θέσεις) σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ.
Ο Madlener αφού ανέφερε ότι η οπισθοδρομική ισλαμιστική ιδεολογία της Τουρκίας είναι ασύμβατη με τη φιλελεύθερη σκέψη και τις αρχές της Ε.Ε., υπογράμμισε ότι πολλοί γελοιογράφοι στην Τουρκία φοβούνται μήπως συλληφθούν και την στιγμή εκείνη παρουσίασε στον Μπαγίς γελοιογραφία σε κορνίζα του Τούρκου γελοιογράφου Bahadir Baruter.
Ο Μπαγίς επέστρεψε την γελοιογραφία στον Madlener, λέγοντας του «βάλτην εκεί που ξέρεις». Αργότερα ο Μπαγίς δήλωσε ότι ο Μadlener δεν είχε το κατάλληλο μέγεθος να αναμετρηθεί μαζί του και ότι κάποιοι στην Ευρώπη που υποφέρουν από ρατσισμό μπορούν να τύχουν νοσηλείας στην Ανατολία.

Η γελοιογραφία ανήκει στον σκιτσογράφο Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Penguen». Στο σκίτσο και στο άνω δεξιό μέρος και εντός του κόκκινου κύκλου αναγράφεται «Δεν υπάρχει Θεός». Στο κάτω αριστερό τμήμα του σκίτσου φαίνεται ένας πιστός να μιλά στο κινητό του τηλέφωνο. Συνομιλεί με τον Θεό και του λέει «Μήπως είναι δυνατόν να μην ολοκληρώσω το τελευταίο τμήμα της προσευχής μου διότι έχω κάποια επείγουσα εργασία; Ευχαριστώ πολύ». Προφανώς ο Θεός του έδωσε την άδεια να αποχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου