Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Ήξερε να πει για τους Έλληνες, αλλά... Παίρνει 380.000 ευρώ αφορολόγητα η Λαγκάρντ!

Σε 380.989 ευρώ ανέρχονται οι ετήσιες αποδοχές της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ωστόσο, όπως και όλοι οι προκάτοχοί της στη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν πληρώνει φόρο ούτε ένα ευρώ!

Αυτό προβλέπεται γενικότερα για τους γενικούς διευθυντές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με σχετική νομοθετική ρύθμιση του 1961.

Μάλιστα, η κυρία Λαγκάρντ παίρνει και ένα επίδομα, ύψους 66.820 ευρώ ή 83.760 δολαρίων.

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις της στον «Guardian», όπου μεταξύ άλλων είπε για τους Έλληνες «να μην περιμένουν καμία συμπάθεια» και ότι «ήρθε η ώρα να πληρώσουν τους φόρους τους», χρήστες του Διαδικτύου αναδεικνύουν, με αναρτήσεις τους στο Facebook και άλλα δίκτυα, το γεγονός ότι η ίδια η Λαγκάρντ απολαμβάνει ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς ως διεθνής αξιωματούχος.

Βάσει των άρθρων 34 και 38 της Συνθήκης της Βιέννης του 1961 για τις διπλωματικές σχέσεις, τα εισοδήματά της από το ΔΝΤ δεν φορολογούνται, καθώς «ο διπλωματικός αξιωματούχος απαλλάσσεται από κάθε φορολογία, προσωπική ή πραγματική, εθνική, τοπική ή κοινοτική», βαρύνεται ωστόσο με κάποιους φόρους για την «ακίνητη περιουσία του, που βρίσκεται στη χώρα όπου είναι διαπιστευμένος» ή για κάποιες «ειδικές υπηρεσίες», τις οποίες θα ζητήσει.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου