Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Προβλήματα... στέγασης στο ΠΑΣΟΚ – Σήμερα τελικά οι «λίστες»

Σε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή οργάνωση του κόμματος στις τελευταίες δυόμισι εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Την ίδια ώρα όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν και σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μετά τους εργαζόμενους στην Ιπποκράτους που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι σε μεγάλο βαθμό, ορατό εμφανίζεται το ενδεχόμενο το κόμμα να μείνει... άστεγο. Αιτία, η καθυστέρηση στην καταβολή των ενοικίων – που έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται επικίνδυνα – για τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους 22. Τα πάντα όμως, φέρονται να εξαρτώνται από το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου.


Οι επιτελείς του κόμματος διαβεβαιώνουν ότι δεν έχει ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία έξωσης του ΠΑΣΟΚ από την Ιπποκράτους, ή οτιδήποτε ανάλογο, όμως το γεγονός της καθυστέρησης στην πληρωμή των ενοικίων παραμένει και το ενδεχόμενο γρήγορα να βρεθεί στον... δρόμο, είναι υπαρκτό. Ήδη, καλά γνωρίζοντες στο ΠΑΣΟΚ, παραδέχονται ότι τυχόν περαιτέρω συρρίκνωση του εκλογικού του ποσοστού, θα επιδεινώσει τα πράγματα, καθώς το κόμμα δεν θα είναι σε θέση να συντηρεί καν ένα τόσο πολυτελές κτίριο (βιοκλιματικό, με σάουνες και υπερσύγχρονα γραφεία) λόγω έλλειψης ρευστού στα ταμεία του. Η λύση δεν έχει βρεθεί, με τις πρώτες φωνές περί... επιστροφής στην Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, να έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται, μαζί με τις αιχμές για την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου που «χρεοκόπησε» το κόμμα...

Ανακοίνωση ψηφοδελτίων

Με το κόμμα λοιπόν να «πρέπει» πια να πάει καλά στις εκλογές και για... ζωτικής σημασίας λόγους, με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα να ανακοινωθούν οι λίστες του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συσκέψεις που έγιναν για το θέμα χθες στο ΠΑΣΟΚ, κατέληξαν σε μικρές μόνο αλλαγές, μια και δεν θα απεικονίζουν τη φυσιογνωμία του «νέου ΠΑΣΟΚ» κατά δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η τελική ημερομηνία κατάθεσής τους βεβαίως, έληξε τυπικά χθες τα μεσάνυχτα, με την ανακοίνωση όμως να αναβάλλεται για σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων που έληξε το πρωί.

Στην πραγματικότητα, οι λίστες θα είναι περίπου ίδιες, τουλάχιστον όσον αφορά στους εκλεγμένους βουλευτές και τους πρώτους επιλαχόντες, ενώ θεαματικές αλλαγές δεν προβλέπονται ούτε στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη. Ήδη, πάντως, τουλάχιστον πέντε πρώην βουλευτές του κόμματος έχουν δηλώσει πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Μεταξύ αυτών, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αλλά και οι κ. κ. Σήφης Βαλυράκης, Μιχάλης Παντούλας, Χρήστος Κατσούρας και Ηλίας Καρανίκας. Αντίθετα, αναμένονται νέες «είσοδοι» στις «πράσινες» λίστες, προκειμένου να συσπειρώσουν τους παλιούς ψηφοφόρους του κόμματος που είτε απείχαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου είτε επέλεξαν να «διαμαρτυρηθούν» επιλέγοντας να ψηφίσουν άλλο κόμμα, αλλά και να «φέρουν» νέους, μέσα από την «μεταγραφή» τουλάχιστον ενός υποψηφίου από τη ΔΡΑΣΗ του Στέφανου Μάνου στο ψηφοδέλτιο Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα λοιπά, το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στο δίλημμα που στελέχη του διατυπώνουν ως «καταγγελία της δανειακής σύμβασης και απομόνωση της χώρας, ή αναθεώρησή της και ελπίδα για την χώρα». Όσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά από συνάντησή του με περίπου 200 συνδικαλιστικά στελέχη του κόμματος χθες στην Ιπποκράτους, σήμερα το μεσημέρι συναντά τους κοινωνικούς φορείς και δη τα προεδρεία της ΟΚΕ, της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο και την κατανομή του χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης της ανάπτυξης, τη σύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και τη στήριξη της απασχόλησης, την μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας κ.α.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως, θα έχει η συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο – εφόσον παραβρεθεί στη συνάντηση – μετά τα πυρά που έχουν ανταλλάξει οι δύο άνδρες το προηγούμενο διάστημα. Το απόγευμα τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει τη δεύτερη προεκλογική του ομιλία σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος, αυτή την φορά στην Καλλιθέα.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου