Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Όταν η Αθήνα γίνεται...Καράτσι



Συνεχίζει να ανθεί το παραεμπόριο σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, απουσία ελέγχων, από τα κλιμάκια των οικονομικών υπηρεσιών, την ίδια ώρα που η πλειοψηφία των καταστημάτων που αποδίδουν νομίμως φόρους στο κράτος, "βαράνε" διάλυση.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, που προέρχονται από τη διασταύρωση της Κωνσταντινουπόλεως με τη λεωφόρο Κηφισού, δεκάδες αλλοδαποί προσπαθούν να πουλήσουν στους οδηγούς, που περιμένουν στο φανάρι την πραμάτεια τους.
Φυσικά, παρόμοιες εικόνες συναντώνται στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους. Όμως στο συγκεκριμένο σημείο, το "παζάρι με τις μαιμούδες" συνεχίζεται καθημερινά εδώ και τέσσερα χρόνια!



Λίγο παρακάτω, την καλοστημένη επιχείρηση επιβλέπει ένας άλλος αλλοδαπός, ο οποίος προσποιείται ότι περιμένει στη στάση του λεωφορείου, δίνοντας κατευθύνσεις μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ παράλληλα ενημερώνει και τους «ανωτέρους» του. Η προσπάθειά μας να πιάσουμε την "κουβέντα" με έναν από τους πωλητές δεν έχει επιτυχή έκβαση εξαιτίας του φόβου καθώς "νιώθει" ότι τον παρακολουθούν από το απέναντι πεζοδρόμιο. Όλοι αυτοί οι αλλοδαποί, μπήκαν παράνομα στην χώρα και τα κυκλώματα των δουλεμπόρων που τους μετέφεραν, τους υποχρεώνουν να εργάζονται πολλές ώρες στα υπαίθρια παζάρια για να μαζέψουν τα χρήματα που "χρωστούν", να ξεχρεώσουν την μεταφορά τους στη δύση, την...γη της επαγγελίας.



ΠΗΓΗ enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου