Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Α.Τσίπρας: Έτοιμος για την κατάργηση του μνημονίου

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr


Την ακύρωση - κατάργηση των δύο νόμων των Μνημονίων αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει κυβέρνηση προαναγγέλλει την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα το Πεντάγωνο, ενώ η Κουμουνδούρου σε συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της το μεσημέρι αναμένεται να επιτεθεί με σφοδρότητα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη.

Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί στην Αθηναΐδα την πρώτη από τις τέσσερις συνεντεύξεις Τύπου με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος, με θέμα το κοινωνικό κράτος, ενώ θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα η οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Αλέξης Τσίπρας, πλαισιωμένος από τους Αλέξη Μητρόπουλο, Δημήτρη Στρατούλη και Παναγιώτη Κουρουπλή, θα δεσμευτεί ότι το κόμμα του αν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τους δύο νόμους με τα Μνημόνια Ι και ΙΙ και σταδιακά τους εφαρμοστικούς νόμους με προτεραιότητα τους νόμους εκείνους που μειώνουν μισθούς, συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η Κουμουνδούρου και στις τέσσερις συνεντεύξεις που θα παραχωρήσει θα αναφερθεί στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων την προηγούμενη διετία, τι περιμένει τους εργαζόμενους αν ψηφιστούν τα μνημονιακά, όπως τα χαρακτηρίζει, κόμματα, ποια είναι τα άμεσα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι θα εφαρμόσει σταδιακά σε βάθος χρόνου. Στην Αθηναΐδα μάλιστα την Παρασκευή θα κληθεί και πλήθος φορέων που έχει σχέση με τα εργασιακά, την κοινωνική ασφάλιση, την απασχόληση - ανεργία, την υγεία, την παιδεία και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στην Κουμουνδούρου ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και ο επικεφαλής της επικοινωνίας Βασίλης Μουλόπουλους θα ανεβάσουν κατακόρυφα τους τόνους κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ΝΔ το Σάββατο κατήγγειλε ότι πέντε στελέχη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυρία Μπακογιάννη ότι ενοχοποιεί τη μαρτυρία στο δικαστήριο, ενώ δεν αποκλείεται να αντιδράσουν και τα στελέχη εκείνα που πήγαν μάρτυρες υπεράσπισης συγκεκριμένων κατηγορουμένων στη δίκη της 17Ν.

Στις 11 το πρωί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Πεντάγωνο όπου θα συναντήσει την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο στράτευμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου