Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Καρφί κατά Λαγκάρντ με σημασία Ολάντ: "Δεν είναι δυνατό να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αφρική"

Με κεντρικό θέμα την Ελλάδα και την κρίση στην Ευρωζώνη ολοκληρώθηκε η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Από το ξεκίνημα της συνέντευξης, ο Φρανσουά Ολάντ έδειξε τις προθέσεις του: λόγια συμπαράστασης προς την Ελλάδα, αλλά και αποφασιστικότητα ότι ο ίδιος και η Γαλλία θα δώσουν τη μάχη για την ενότητα της Ευρωζώνης.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι απαιτείται σεβασμός για τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μάλιστα, έσπευσε να τονίσει - καρφώνοντας την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τις πρόσφατες δηλώσεις της - ότι δεν είναι δυνατό να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την … υποσαχάρια Αφρική: «Οι Έλληνες έχουν προσφέρει πολλά τον τελευταίο καιρό. Δεν γίνεται να συγκρίνουμε τους Έλληνες με τους Αφρικανούς. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Εγώ σέβομαι τους Έλληνες και ελπίζω οι ίδιοι οι Έλληνες να επιλέξουν την Ευρώπη στις επερχόμενες εκλογές».

Ο Πρόεδρος Ολάντ αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα στην ευρωζώνη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αδυνατώ να δεχθώ πως η Ευρώπη θα είναι ο μεγάλος ασθενής. Είμαστε η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και δεν πρόκειται να παραδώσω τα όπλα στον αγώνα να διατηρήσω την ευρωζώνη στην πρώτη θέση των οικονομιών σε ολόκληρο τον πλανήτη[…] δεν είμαι ο Πρόεδρος των λόγων. Είμαι και θα είμαι ο Πρόεδρος των πράξεων».

Σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία που αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου ο κ. Ολάντ κάλεσε όλους τους Γάλλους να ψηφίσουν το «SP»  ώστε να έχει την πλειοψηφία για να εφαρμόσει όλες τις αλλαγές που υποσχέθηκε προεκλογικά: «Δεν είμαι ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Είμαι η κεφαλή του γαλλικού Κράτους» υπογράμμισε ο κ. Ολάντ ο οποίος αναφέρθηκε και στην απέλαση των πρεσβευτών της Συρίας από 6 ευρωπαϊκές χώρες επισημαίνοντας πως μια επέμβαση της Δύσης χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ είναι κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου