Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Διεκδικεί το θετικό πρόσημο το αμερικανικό χρηματιστήριο

Τα θετικά σήματα που έστειλε η στεγαστική αγορά των ΗΠΑ αλλά και η δράση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας βάζουν τους βασικούς δείκτες της Wall Street σε τροχιά για την έκτη τους άνοδο τις τελευταίες επτά ημέρες συναλλαγών.

"Υπάρχουν πολλοί λόγοι να αισθανόμαστε καλά για την αγορά στέγασης, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων που είδαμε σήμερα", σχολιάζει η Elizabeth Ptacek, αναλύτρια του κλάδου real estate της KeyBank. "Δεν υπάρχουν και πολλά θετικά στοιχεία εκεί έξω και η στέγαση είναι ένα φωτεινό σημείο".


Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 42,50 μονάδες (0,31%) και βρίσκεται στις 13.607,10 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 6,20 μονάδων (0,20%) φτάνοντας τις 3.184,00 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 3,90 μονάδων (0,27%) και βρίσκεται στις 1.463,20 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 κινούνται με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Bank of America Corp καθώς διαπραγματεύεται στα 9,40 δολάρια με άνοδο 0,17 δολ. ή σε ποσοστό 1,84%. Ακολουθούν η Home Depot με κέρδη 1,44% στα 59,71 δολάρια και η Du Pont στα 51,95 δολάρια με άνοδο 1,33%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Boeing (-0,51%), η Chevron Corp (-0,41%) και η IBM (-0,12%).Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Αναλυτικά, στα μάκρο, άλμα σημείωσαν τον Αύγουστο οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών και αναζωπυρώνοντας την αισιοδοξία ότι η αγορά κατοικίας παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 7,8% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα στο ετήσιο μέγεθος των 4,82 εκατ. σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η National Association of Realtors. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 9,3%.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 2,0% στα 4,56 εκατ.

Στο μεταξύ, οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών σημείωσαν άνοδο 2,3% τον Αύγουστο από τον Ιούλιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 750.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι ενάρξεις σημειώνουν άλμα 29%. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση 2,5% στις ενάρξεις στις 765.000 μονάδες. Στο μεταξύ, οι οικοδομικές άδειες για νέες κατασκευές υποχώρησαν στις 803.000 από το ελαφρώς αναθεωρημένο μέγεθος του Ιουλίου των 811.000.

Νωρίτερα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι προχωρά σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της, μέσω της διεύρυνσης του προγράμματος αγοράς assets κατά 10 τρισ. γιεν.

Κύριος λόγος, η επιβράδυνση της ζήτησης παγκοσμίως και οι αναζωπύρωση των εντάσεων με την Κίνα, που ουσιαστικά πλήττουν τις όποιες ελπίδες για μια βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη της οικονομίας της Ιαπωνίας.

Η Bank of Japan διεύρυνε το πρόγραμμα αγοράς assets και το πρόγραμμα δανεισμού, που αυτή τη στιγμή αποτελούν τα βασικά της εργαλεία για νομισματική χαλάρωση, κατά 10 τρις. γιεν (127 δισ. δολάρια), στα 80 τρις. γιεν. Η αύξηση του ποσού θα αφορά κυρίως στις αγορές κρατικών ομολόγων.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο χρήσης η General Mills ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 548,9 εκατ. δολ. ή 82 cents ανά μετοχή από 405,6 εκατ. δολ. ή 61 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 66 cents ανά μετοχή. Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 5% και ανήλθαν σε 4,05 δισ. δολ.

Στο μέτωπο της τεχνολογίας, η Microsoft Corp. ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο για την αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 15%, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει μέρισμα 23 cents ανά μετοχή, αυξημένο κατά 3 cents σε σύγκριση με το μέρισμα του προηγούμενου τριμήνου.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου