Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Silver girl» λένε την πρέσβειρα Τίνα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Στην Ολομέλεια της Βουλής έφτασε η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για τους μισθούς και την αριστοκρατική διαβίωση της κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη στο Παρίσι ως εκπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ με αποτέλεσμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας να ενημερώσει ότι η κυβέρνηση μελετά την κατάργηση των συνδρομών προς αρκετούς διεθνείς οργανισμούς.
Ειδικότερα, το θέμα έθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς ο οποίος αναφερόμενος στην αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» χαρακτήρισε την κυρία Μπιρμπίλη «silver girl»  και πρόσθεσε πως οι εισφορές της Ελλάδας προς διεθνείς οργανισμούς ανέρχονται σε 119 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόσθεσε δε ότι «δίνουμε εισφορά ως δωρήτρια χώρα στην EUROPEAN BANK OF RESEARCH AND DEVELOPMENT και οι λήπτριες χώρες είναι η Τουρκία και τα Σκόπια; Η πλούσια Ελλάς λοιπόν –είναι από τη «Διαύγεια» όλα αυτά και θα τα καταθέσω- δίνει 405.000 ευρώ για την καταβολή της πέμπτης δόσης της ελληνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα «Πολιτεία για τον ΟΟΣΑ», άλλες 418.000 ευρώ στον ΟΟΣΑ, 405.000 ευρώ στον ΟΟΣΑ για ενίσχυση της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης -για να μας πουν πώς θα διώξουμε τους δημοσίους υπαλλήλους- 650.000 ευρώ για τα θέματα στο Διεθνή Οργανισμό Ανάπτυξης όσον αφορά την ανακούφιση του χρέους, 1.648.000 ευρώ για το Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας! Η πλούσια Ελλάς δίνει όλα αυτά… Επίσης δίνουμε 488.000 για τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Αυτά είναι μερικά δείγματα».

Η αντίδραση του κ. Σταϊκούρα ήταν άμεση καθώς είπε: «Επειδή μιλήσατε για διεθνείς οργανισμούς και αποσπασματικά κάνατε κάποιες αναφορές» εννοώντας και την υπόθεση της κυρίας Μπιρμπίλη και εξήγησε ότι «Από τις 20 Αυγούστου έχει σταλεί επιστολή προς υπουργούς προκειμένου να έχουμε πλήρη κατάλογο για οργανισμούς και διεθνείς οντότητες που χρηματοδοτούνται από κάθε υπουργείο ώστε να δούμε ποιες είναι υποχρεωτικές και ποιες μπορούμε να καταργήσουμε.  Οι συνδρομές είναι προς 180 διεθνείς οργανισμούς και οντότητες του εξωτερικού».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σταϊκούρας κατέθεσε την επιστολή που είχε στείλει στον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο ενημερώνοντάς τον για τις περιστολές των απολαβών του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού των μελών του υπουργικού συμβουλίου κ.α. και καλώντας τον «σε αυτή την προσπάθεια να συμμετάσχει και η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου