Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

"Δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθούν οι E.Δ.. Υπάρχουν και στρατοδικεία και αποτάξεις"...


"Εκτιμώ ότι υπερέβησαν τα εσκαμμένα και πλέον είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε μέτρα και μάλιστα αποφασιστικά μέτρα".
Με αυτά τα λόγια ανώτατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων περιέγραψε στο defencenet.gr την αντίδραση της στρατιωτικής ηγεσίας στην ανακοίνωση των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ και φαίνεται ότι "τα μέτρα" για τα εν ενεργεία στελέχη που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση αυτή δεν θα είναι απλές επιπλήξεις.


Η ανακοίνωση της συγκεκριμένης επιτροπής [μέλη της οι: Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ),Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ), Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑ/ΣΜΥΝ), Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΑΣ), Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΑΣΥΔΑ), Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού
(ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ), Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)] φαίνεται ότι ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».
Στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας τονίζουν ότι "εδώ και αρκετό καιρό ήταν κάτι παραπάνω από σαφές ότι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί που συμμετείχαν στις συνδικαλιστικές δραστηριότητες των παραπάνω συνδέσμων είχαν παραβιάσει το σύνολο του στρατιωτικού κώδικα δημόσιας συμπεριφοράς των εν ενεργεία στελεχών, φτάνοντας στο σημείο να «καταγγείλουν» (!) το ίδιο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την ανακοίνωσή τους".
Μια ανακοίνωση που κατέδειξε ότι τα πράγματα είχαν προχωρήσει σε επίπεδα εντελώς παράνομα από υπηρεσιακής άποψης (και αυτό μετράει στις ΕΔ). Και που δεν άφηναν κανένα περιθώριο "μη αντίδρασης" στην στρατιωτική ηγεσία η οποία πλέον υποστηρίζει ότι είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα: Αναγκαστική και αυτεπάγγελτη εφαρμογή του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα με παραπομπή των πρωταιτίων στο στρατοδικείο και εν συνεχεία, αν βρεθούν ένοχοι, άμεση απόταξη.
Η απόφαση της ηγεσίας των ΕΔ φαίνεται ότι είναι ειλημμένη και έχει και συγκεκριμένο σκεπτικό: «Αν επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές σήμερα σε αυτούς, αύριο κάποιοι άλλοι στρατιωτικοί, που ίσως είναι  και πολλοί περισσότεροι από αυτούς, αισθανθούν την ανάγκη να φτιάξουν και αυτοί οργάνωση. Μόνο που αυτοί δεν θα πάνε στο Πρωτοδικείο για να συνδικαλιστούν, αλλά θα φτιάξουν μια εσωτερική οργάνωση στο στράτευμα με όλα τα παρεπόμενα και τα αποτελέσματα μιας μυστικής οργάνωσης. Στην δεκαετία του ’60 είχαμε τον αριστερό ΑΣΠΙΔΑ και ως αντιστάθμισμα τον ακροδεξιό ΙΔΕΑ και φτάσαμε στο 1967 και στο πραξικόπημα. Ε, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε τώρα».
Για την πρόθεσή της στρατιωτικής ηγεσίας να αποτρέψει διαλυτικές καταστάσεις στις ΕΔ, έχει ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία, όχι απλά του υπουργείου, αλλά αρκετά υψηλότερα και η απάντηση ήταν: "Ότι προβλέπει ο νόμος και ο στρατιωτικός ποινικός κώδικας".
Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην Πορτογαλία, όπου ο εκεί σύνδεσμος των στελεχών ενόπλων δυνάμεων (καμία σχέση με ΣΥΣΜΕΔ κλπ, αφού εντάσσονται σχεδόν όλα τα στελέχη των πορτογαλικών ΕΔ), απείλησε ευθέως με κίνημα σε περίπτωση που δεν πάψει η πολιτική εξαθλίωσης και δεν … μεταναστεύσει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, νομίζουμε ότι πλέον εισερχόμαστε στην τελική φάση του δράματος για όλους…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου