Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η έρευνα προχωράει επικίνδυνα: Φάε τον «Μεσάζοντα» και φόρτωσέ το στην Τρομοκρατία...

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

- Κύριε Γενικέ θα μπορούσατε να δείτε αυτό σας παρακαλώ;
- Καλά, άφησέ το κύριε Συνταγματάρχα.
- Τώρα αν δεν σας πειράζει.
- Είναι τόσο επείγον;
- Θα καταλάβετε. Διαβάστε το....

Η «Ηχογράφηση»....

- «Δεν νομίζω ότι θα πρέπει ο  «στόχος» να είναι ιδιαίτερα περίπλοκος».
- Γιατί όχι;
- Για να είναι το μήνυμα όσο το δυνατόν πιο «εύπεπτο» από όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Απλά γι’ αυτό.
- Μα είναι εύπεπτο. Το άτομο αυτό βρίσκεται πίσω από όποια πέτρα μεγάλης διαφθοράς κι αν σηκώσεις.
- Όχι ακριβώς.
- Γιατί όχι;
- Δεν είναι «δημόσιο πρόσωπο». Δεν είναι πολιτικός. Δεν είναι πολιτειακός παράγοντας. Θες κι άλλα; Ιδιώτης είναι. Για το κέρδος του δουλεύει.
- Είναι εκμαυλιστής συνειδήσεων.
- Είναι απλά επιχειρηματίας. Πολυεθνικός αλλά επιχειρηματίας. Όπως είπα: απλά «ιδιώτης». Όχι «Πολιτικό Πρόσωπο». Άρα, άχρηστος ως «Επαναστατικός Στόχος».
- Και τι μ’ αυτό;
- Ξαναλέω: μπορεί να’ ναι «Μεσάζοντας» μεν, αλλά δεν παύει να είναι «Ιδιώτης». Το «επαναστατικό μήνυμα» από την «εκτέλεσή» του απλά «δεν θα περάσει».
- Γιατί; Δεν θέλουμε να χτυπήσουμε κάθε Καπιταλιστή και γενικά το Κεφάλαιο;
-Και τα χτυπάς έτσι; Χτυπώντας έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό; Τι νόημα έχει όταν δεν επιτυγχάνεις «μαζικό επικοινωνιακό αποτέλεσμα»; Είπαμε: ο στόχος πρέπει να είναι «εύπεπτος επικοινωνιακά», να είναι ήδη προδιατεθειμένη αρνητικά και οργισμένη η Κοινή Γνώμη εναντίον του.. Τουλάχιστον όταν είναι «ένας». Εάν μου έλεγες ότι θα χτυπούσατε χίλιους καπιταλιστές ταυτόχρονα, τότε να σου πω ναι. Αλλάζει το πράγμα.
- Διαφωνώ. Μπορεί να’ ναι ένας και άγνωστος στο ευρύ κοινό  αλλά «ένας με βαρύ φάκελο» όμως. Όποιο βαρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα κι αν σηκώσεις, θα τον βρεις από κάτω.
- Στην «συλλογική συνείδηση» της Κοινής Γνώμης δεν φαίνεται ως «ένοχος» αυτός. Αλλά ο «Δημόσιος Παράγοντας» που «αποδέχτηκε το χρηματισμό». Ο άλλος φαίνεται απλά ως ένας «απρόσωπος επιχειρηματίας» που έκανε τη «δουλειά» του. Όσο αντιπαθής κι αν είναι.
- Ναι, αλλά όλοι αυτοί οι ξένοι  που σήμερα μας βάζουν τη θηλιά του μνημονίου στο λαιμό έβαλαν πρώτα το μέλι – και μάλιστα μετ’ επιτάσεως και με πολύ «επαγγελματικές μεθόδους πειθούς» - στα χείλη αυτών των «δημόσιων παραγόντων». Επιμένω: τους «εκμαύλισαν» με «υπέρτερα όπλα».
- Και οι «δικοί μας» τι έκαναν; Δεν είχαν νου, συνείδηση και ηθική να αντισταθούν; Όχι. Η μεγάλη ευθύνη είναι των «Πολιτικών Προσώπων». Όχι του Ιδιώτη. Διαφωνώ στο χτύπημα.
- Αν «φας» το δημόσιο πρόσωπο, τον πολιτικό ή τον όποιον διεφθαρμένο Πολιτειακό Παράγοντα, ο άλλος θα διαφθείρει ακόμη περισσότερους. Και δεν μπορείς να τους φας όλους.
- Κι αυτόν τον «σημαντικό Ιδιώτη» να φας, κάποιος άλλος θ’ αναλάβει στη θέση του. Δεν στέκει το επιχείρημά σου. Άσε που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να βρεις «επιχειρησιακές πληροφορίες» για τέτοια διεθνή υψηλά «άτομα κλειδιά». Ούτε και είναι και τα πιο «προσιτά».  Είναι ανέφικτο το «Στήσιμο του Σκηνικού». Κι ακόμη κι αν λύσεις αυτά τα προβλήματα πως θα το «δικαιολογήσεις» μετά στην κοινή γνώμη; Θα σε βγάλουν «εγκάθετο». Μόνο και μόνο γιατί κατάφερες να έχεις τόσο «εξεζητημένη πληροφόρηση» και να το μετατρέψεις σε «εφικτό στόχο».
- Ω, λεπτομέρειες τώρα. Αυτός που θέλει βρίσκει πληροφορίες και το «στήνει το σκηνικό». Θα τα καλύψουμε όλα μια χαρά ύστερα με την Προκήρυξη.
-Άσε που, ξαναλέω,  φυλάσσεται γερά. Δεν θα μπορέσετε να του την «στήσετε».
- Κι όμως. Έχουμε ήδη πολλά πιθανά δρομολόγιά του. Δέκα ελεύθεροι σκοπευτές μας από πολύ μακρινή απόσταση θα κάνουν εύκολα τη δουλειά.
- Πάντα παραξενευόμουν για τις «περίεργες αποτελεσματικές πηγές» σου. Αλλά τέλος πάντων, το προσπερνώ. Και μένω στο προκείμενο:  Και μόνο να τολμήσεις να ψάξεις στην αγορά για «όπλα ελεύθερης σκόπευσης»  θα σ’ εντοπίσουν στο λεπτό. Θεωρείται «ναρκοπέδιο» αυτή η «συγκεκριμένη αγορά». Τι νομίζεις; Ότι τα Dragunof και τα Μ-110 κυκλοφορούν στην Ομόνοια ή στα σουπερμάρκετ; Απαγορευμένο πεδίο είναι στην κυριολεξία. Τουλάχιστον για «μικρές ομάδες του βεληνεκούς» μας. Πόσω μάλλον να τα χρησιμοποιήσεις κιόλας και μάλιστα σε τόσο υψηλό στόχο. Θα σ’ εντοπίσουν και θα σε λιανίσουν στο λεπτό.
- Δεν είναι απαραίτητο να είναι «εξειδικευμένα όπλα».
- Με δουλεύεις; Για ελεύθερη σκόπευση ασφαλούς μακρινής αποστάσεως μιλάμε ή κατάλαβα λάθος; Για 500 – 600 μέτρα δεν μιλάς;
-Ναι, σωστά κατάλαβες. Αλλά, τα όπλα δεν χρειάζεται να αναζητηθούν μέσα από τόσο «εξειδικευμένα κανάλια».
- Επιμένω: τα συγκεκριμένα όπλα και τα συγκεκριμένα κανάλια προμήθειάς τους είναι «ελεγχόμενα» και «σταμπαρισμένα».
- Όχι, όχι, δεν κατάλαβες. Δεν διαφωνώ σ’ αυτό.
- Αλλά;
- Θα χρησιμοποιηθούν όπλα από τα οποία είναι γεμάτη η αγορά, είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικά, αλλά «αχαρτογράφητα», συνεπώς αδύνατον ν’ ανιχνευθεί η «διαδρομή» τους.
- Δηλαδή;
- Τυφέκια του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Ας πούμε τύπου και γενιάς Μ1. Δόξα τω Θεώ, είναι πλημμυρισμένος ο πλανήτης απ’ αυτά. Έχουν δραστικό βεληνεκές κάμποσες εκατοντάδες μέτρα, ικανοποιητική διατρητική ικανότητα – ιδίως με τα «κατάλληλα πυρομαχικά» -  και με μια διόπτρα κι έναν αυτοσχέδιο σιγαστήρα θα «παίξουν» μια χαρά.
- Δεν αντιλέγω αν και μ’ εκπλήσσεις με το «απλοϊκό της σκέψης». Ναι, ΟΚ, έχουν δυνατότητες αυτά τα τυφέκια. Αλλά δεν είναι εξειδικευμένα όπλα. Σε τέτοιες αποστάσεις υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμη και «παιδαριώδης» ή τουλάχιστον «ερασιτεχνική» η προσπάθεια.
- Εκπαιδεύονται καιρό τώρα δικοί μας πάνω σε μακρινές βολές με ανάλογα όπλα. Μην ξεχνάμε ότι τεράστιοι πόλεμοι διεξήχθησαν με τέτοια όπλα και πλήθος επιτυχημένων μακρών βολών. Και χωρίς διόπτρες μάλιστα. Χώρια που θα είναι δέκα οι σκοπευτές μας, οπότε θα υπάρξει οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα ακόμη και στατιστικά να το πάρεις. Σκέψου το «μπαράζ πυρός». Θα είναι «εντυπωσιακό». Αυτό ακριβώς που ζητάμε πάντα. Σε 10΄΄, απ’ όλους μαζί  μπορούν να ριχτούν ακόμη και 400 σφαίρες. Και σκέψου επίσης το «συμβολικό του πράγματος» την άλλη μέρα στο διεθνή τύπο.

«... Αντάρτες με «πρωτόγονα λιανοντούφεκα» κατάφεραν ένα «απρόσμενα θετικό αποτέλεσμα έναντι υπέρτερου εξοπλιστικά αντιπάλου»! Γνήσιοι απόγονοι ανταρτών! Η υπεροπλία αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι δεν παίζει κανένα ρόλο στον ανταρτοπόλεμο».

Το επικοινωνιακό αποτέλεσμα θα είναι τεράστιο. Και να μην ξεχνάμε το κυριότερο: «Ασφαλής διαφυγή». Λόγω μεγάλης απόστασης επιχειρησιακού team από στόχο.
- Επιμένω, είναι πάρα πολύ απλοϊκό το σχέδιο. Υπερβολικά θα έλεγα. Αν και ίσως τελικά μέσα στην απλοϊκότητά του να κρύβεται και η επιτυχία του. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθώ να έχω ενδοιασμούς για την επιλογή του στόχου. Επικοινωνιακά εννοώ.
- Δεν πειράζει. Η διαφωνία σου ακούστηκε.  Οι υπόλοιποι πάντως συμφωνούν. Οπότε προχωράμε....»


Τίποτα δεν είναι ότι φαίνεται....

- Για να έχετε χάσει το χρώμα σας κύριε Γενικέ, μάλλον πειστήκατε για το επείγον του πράγματος.
- Τι είναι αυτό κύριε Συνταγματάρχα; Υποκλοπή; Γνήσιο; Είναι πραγματικό αυτό που διάβασα; Ή Σενάριο Άσκησης;
- Όχι. Δυστυχώς, είναι απολύτως γνήσιο.
- Τυχαία υποκλοπή; Αλγόριθμοι; Λέξεις κλειδιά;
- Όχι. Έχουμε «δικό μας μέσα». Φύτεψε κοριό.
- Άρα, το προλάβαμε. Θα το σταματήσετε.
- ........
- Τι εννοείτε κύριε Συνταγματάρχα; Δεν είναι δυνατόν....
- Πολύ φοβούμαι πως «ναι» κύριε Γενικέ.
- Γιατί;
- Γιατί, όπως σας είπα, έχουμε δικό μας μέσα. Ρίσκαρε ήδη πάρα πολύ για να γίνει η ηχογράφηση της συνάντησής τους. Είναι μια ανάσα από το ν’ αποκαλυφθεί ο ίδιος. Και δεν πρέπει. Παίζονται πολλά περισσότερα.
- Εννοείτε πως θα επιτρέψουμε να γίνει η επίθεσή τους;
- Ναι. Αυτό εισηγούμαι δηλαδή.
- Και να εκτελεστεί ένας άνθρωπος; Και μάλιστα «τέτοιας διεθνούς ισχύος»; Δεν θα είστε με τα καλά σας. Αφήστε που αν επιτύχει ένας τέτοιος «Τακτικός Σχεδιασμός» θα βάλει ιδέες και σ’ άλλους και αύριο μπορεί ο Στόχος να είναι ένας εγχώριος λιγότερο φυλασσόμενος Μεγάλος Παράγοντας. Ποιός μας λέει ότι αύριο δεν θα πάνε 800 μέτρα από τη Βουλή και δεν θ’ αρχίσουν από μια ταράτσα τις βολές;
- Θα έχουμε πάρει τα μέτρα μας ώστε να αποτύχουν προτού αρχίσουν τις βολές. Κάτι θα σχεδιάσουμε ώστε λόγω πχ «τυχαίων απρόβλεπτων αντιξοοτήτων» ν’ αναγκαστούν να «ματαιώσουν» την ύστατη ώρα  χωρίς να επιβαρυνθεί με υποψίες ο άνθρωπός μας. Πιθανότατα, κάποιο τροχαίο της τελευταίας στιγμής που θα μπλοκάρει το δρομολόγιο του στόχου λίγο πριν φτάσει στο βεληνεκές τους.
- Κατάλαβα. Παρακινδυνευμένο πάντως, έτσι;
- Πολύ, ομολογουμένως. Αλλά δεν γίνεται διαφορετικά.
- Ελπίζω ν’ αξίζει τον κόπο κύριε Συνταγματάρχα. Κάποιοι πάνω από μένα θα γίνουν θηρία μόλις το μάθουν. Κι όπως καταλαβαίνετε, θα πρέπει να το μάθουν σε λίγο, αμέσως μόλις τελειώσουμε την κουβέντα μας και βεβαίως θα είστε μαζί μου.
- Φυσικά. Και σας βεβαιώ ότι αξίζει τον κόπο.
- Όλα αυτά για μια απλή επίδοξη τρομοκρατική ομάδα που φαντασιώνεται ότι θα παίξουν τους αντάρτες με τα λιανοντούφεκα απέναντι σε πάνοπλους φρουρούς και θωρακισμένες λιμουζίνες! Κάτι δεν μου κάθεται καλά εδώ.
- Έχετε δίκαιο.
- Το ξέρω πως έχω δίκαιο. Αλλά θα μάθω επιτέλους κι εγώ τι τρέχει; Ή θα συνεχίσετε το γνωστό παιγνίδι μυστικοπάθειας της υπηρεσίας σας κύριε Συνταγματάρχα; Στην τελική και το δικό μου κεφάλι παίζεται και των από πάνω μου που σας επαναλαμβάνω ότι θα γίνουν θηρία μόλις τους το πούμε....
- Δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα κύριε Γενικέ. Είναι κάτι πολύ χειρότερο. Απλά «κάποιοι» θέλουν να φανεί σαν «τέτοιο». Γι’ αυτό και χρησιμοποιούν αυτή την ομάδα. Σαν υποχείριο. Κάποιος δικός τους την έχει «πλευρίσει» και τους «χειραγωγεί». Άλλωστε, δεν θα μπορούσαν μόνοι τους να έχουν βρει τόσο διαβαθμισμένες πληροφορίες για τόσο διακεκριμένο στόχο. Παραείναι «υψηλός για τις δυνατότητές» τους. Είναι στην κυριολεξία εντελώς έξω από τα χωράφια τους.
- Ξέρουμε τουλάχιστον ποιός είναι ο «χειραγωγητής» τους; Τον έχει εντοπίσει ο δικός σας;
- Όχι ακόμη. Γι’ αυτό και θέλουμε να παραμείνει ενεργή και η ομάδα και αυτός μέσα στην ομάδα. Για να κερδίσουμε χρόνο ώστε να εντοπίσουμε τον «σύνδεσμό» του και κατόπιν τον ίδιο τον «εντολέα».
- Δεν γνωρίζουμε συνεπώς ακόμη τον «Υψηλό εντολέα» της επίθεσης.
- Ακριβώς.
- «Ξεκαθάρισμα» λοιπόν.
- Ακριβώς. Κάποιοι αποφάσισαν να «κόψουν τις γέφυρες».
- Κάντο λιανά κύριε Συνταγματάρχα.
- Τελεί εν εξελίξει Πολιτειακή ευρεία έρευνα και δημόσιος έλεγχος διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Μίζες, προμήθειες επί εξοπλισμών κλπ, σωστά;
- Σωστά.
- Μου επιτρέπετε να μιλήσω ανοιχτά;
- Ναι.
- Κρυφές αντζέντες και στόματα που έφαγαν πιέζονται και είναι έτοιμα να μιλήσουν. Σωστά;
- Σωστά. Αν και επιχειρούν ακόμη να το «διαπραγματευθούν».
- Ακριβώς εκεί είναι το «κλειδί» της υπόθεσης.
- Δηλαδή;
- Αυτοί οι εν λόγω «κάποιοι υψηλοί διεθνείς ιθύνοντες» το γνωρίζουν αυτό βεβαίως και φυσικά δεν το επιθυμούν. Θέλουν να το «προλάβουν». Στέλνοντας βεβαίως τα «αντίστοιχα μηνύματα αποτροπής» προς πάσα κατεύθυνση.
- Κατάλαβα.
- Εφόσον λοιπόν αυτοί οι «κάποιοι πολύ μεγάλοι διεθνείς παίχτες» δεν το θέλουν αυτό κι εφόσον δεν γίνεται να «φάνε» κάμποσες χιλιάδες στόματα που «εμπλέκονται», αποφάσισαν να «φάνε τους μεσάζοντες». Να εξαφανίσουν ότι τους «συνδέει» μ’ αυτή την υπόθεση.
- Όπως πριν ενάμισυ χρόνο στη Ρωσία.
- Ακριβώς.
- Και γιατί δεν το κάνουν με τον ίδιο τρόπο;
- Εννοείτε τον «βρώμικο»; Της «νύχτας»;
- Ακριβώς. «Ξεκάθαρα». Εκτέλεση. Ή κάποιο «ατύχημα».
- Έπαιξε μια φορά αυτό κι ο μόνος λόγος ήταν πως πιάστηκαν εξ’ απήνης. Κι έπρεπε να κινηθούν πολύ γρήγορα. Δεν μπορεί να πιάσει δεύτερη φορά όμως. Χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι δεν είναι ικανοί και έτοιμοι να το ξανακάνουν αν απαιτηθεί.
 - Οπότε τώρα είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε «σενάρια δήθεν τρομοκρατίας».
- Περίπου. Γιατί αν ήθελαν «δήθεν τρομοκρατική ομάδα» θα έφτιαχναν μια από μόνοι τους. Θέλουν όμως «αληθοφάνεια». Οπότε, προτίμησαν να διεισδύσουν σε μια «γνήσια» και να την «χειραγωγήσουν». Το σχεδιάζουν λοιπόν έτσι που να το «φορτώσουν» σε κάποια υπαρκτή τρομοκρατική ομάδα.
- Απώτερο κέρδος τους;
- Κατ’ αυτόν τον τρόπο όλα θα τελειώσουν με μια προκήρυξη της Τρομοκρατικής Ομάδας που θα αναλαμβάνει ξεκάθαρα την ευθύνη και βεβαίως θα στρέψει και τις σχετικές έρευνες προς την «λάθος κατεύθυνση». Συνεπώς, δεν θα διακινδυνεύσουν ούτε να κινήσουν σχετικές έρευνες των τοπικών και διεθνών αρχών αλλά – εξίσου σημαντικό – ούτε θα έλξουν τα «πυρά των Μεσαζόντων».
- Οι οποίοι ενίοτε ελέγχουν «ιδιωτικούς στρατούς», σωστά κύριε Συνταγματάρχα;
- Ακριβώς...οπότε υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι «ισχυροί μεσάζοντες» να εξαπέλυαν ανταποδοτικά πλήγματα προς κάποιους «εντολείς» κατόπιν σε αντίποινα.
- Και βεβαίως, σ’ εμάς μπλοκάρει δια παντός ο ήδη μετά πολλών φρένων διεξαγόμενος έλεγχος της διαφθοράς ενώ ταυτόχρονα γιγαντώνεται το ηφαίστειο της τρομοκρατίας.
- Σωστά...
- Και πιστεύεις ότι μπορούμε να πάμε «κόντρα στο κύμα» κύριε Συνταγματάρχα;
- Υποχρέωσή μου ήταν να το φέρω σ’ εσάς κύριε Γενικέ. Τώρα είναι στο δικό σας χέρι. Τώρα έπαψε να είναι υπηρεσιακό και μετετράπη σε πολιτικό το ζήτημα...
- Όπως πάντα...και ποιός θα πάρει την ευθύνη να πάει κόντρα σ’ αυτούς τους «διεθνείς ισχυρούς» κύριε Συνταγματάρχα; Ένας απλός Έλληνας Πολιτικός;
- Δεν δικαιούμαι να πάρω θέση σ’ αυτό κύριε Γενικέ. Αυτό που ξέρω είναι πως χρειαζόμαστε την εντολή της Πολιτικής Ηγεσίας για να το χειριστούμε με τον τρόπο που σας εισηγήθηκα ως Υπηρεσία.
- Ειδεμή, χάνεται ένας άνθρωπος, «υψηλού διεθνούς κοινωνικοοικονομικού στάτους»  και ταυτόχρονα κάθε περιθώριο να βγάλει άκρη ο δημόσιος έλεγχος περί «διασπάθισης δημόσιου χρήματος» στα εξοπλιστικά προγράμματα.
- Πολύ φοβούμαι πως έτσι έχουν τα πράγματα κύριε....
- Κι έχει περιθώρια να επιτύχει μια τόσο....«ερασιτεχνική επίθεση» σαν αυτή που σχεδιάζουν;
- Όχι πολλά...
- Άρα, κάτι άλλο φοβάστε.
- Ναι...ότι θα «ενισχυθούν»...
- Δηλαδή;

- Ας πούμε, ότι, κάπου εκεί γύρω θα είναι πιθανότατα κρυμμένοι και κάποιοι «επαγγελματίες snipers με επαγγελματικά όπλα» που θα φέρουν πυρομαχικά που θα μπορούν να «δικαιολογηθούν» - κατόπιν, στην «αυτοψία» - ως χρησιμοποιηθέντα από τον οπλισμό της «ερασιτεχνικής ομάδας».
- Ο «Εντολέας» θα βεβαιωθεί λοιπόν ότι θα «επιτύχει η επιχείρηση». Και χωρίς να φανεί ο «μακρύς του δάχτυλος».
- Ακριβώς. Συνήθης τακτική.

Μετά την καταστροφική εξέλιξη της επιχείρησης

Μια εβδομάδα μετά...Ο Συνταγματάρχης μπαίνει ορμητικά μέσα στο γραφείο του Γενικού.

- Τι συμβαίνει κύριε Συνταγματάρχα; Προς τι αυτή η ορμητικότητα;
- Χαράματα έγινε η επιχείρηση...
- Και; Που κατ’ αρχήν; Σε ποιό δρομολόγιο;
- Στη Μαρίνα. Πλήρης αποτυχία.
- Η χτεσινοβραδινή μάχη των Νονών της παραλιακής εννοείτε;
- Ναι. Έτσι το «παρουσιάσαμε» για να κερδίσουμε λίγο χρόνο.
- Τι συνέβη; Τα κάνατε θάλασσα πάλι;
- Κάποιος σίγουρα τα έκανε θάλασσα. Αλλά δεν είμαστε εμείς αυτός.
- Ποιός το χειρίστηκε κύριε Συνταγματάρχα; Εσείς. Εμείς σας δώσαμε έγκριση με προσωπικό μεγάλο πολιτικό κόστος και ρίσκο.
- Ααα, κατάλαβα. Όπως πάντα οι Πολιτικοί πάνε να βγούνε λάδι και τα φορτώνουν όλα στους «ανίκανους υπηρεσιακούς».
- Πρόσεχε τι υπαινίσσεσαι κύριε Συνταγματάρχα. Και πες μου λεπτομέρειες.
- Μας την είχαν στημένη. Γνώριζαν τα πάντα. Αναρωτιέμαι από ποιόν.
- Ξαναλέω: πρόσεχε τι λες...
- Πριν φτάσουν στο τελικό στάδιο της διαδρομής όπου είχαμε σχεδιάσει ένα τροχαίο που θα τους έστελνε σε «ασφαλή διαδρομή» ελεγχόμενη απο εμάς και μακριά από τους τρομοκράτες, άλλαξαν ξαφνικά δρομολόγιο από μόνοι τους προς άλλη κατεύθυνση από εκείνη που τους είχαμε ετοιμάσει. Και σ’ εκείνη τη διαδρομή συνέβη κανονικά το χτύπημα. Το οποίο και πέτυχε. Οι τρομοκράτες τους περίμεναν με άλλη ομάδα εκεί. Ο «στόχος» είναι νεκρός. Μαζί με άλλους δέκα της συνοδείας του.
- Ο άνθρωπός σας γιατί δεν σας ειδοποίησε;
- Δεν έχουμε καμία επαφή μαζί του. Προφανώς τον «έχουν». Αγνοούμε αν είναι ζωντανός ή νεκρός.
- Λυπηρή εξέλιξη.
- Αυτό έχετε να πείτε μόνο κύριε Γενικέ;
- Τι άλλο να πω κύριε Συνταγματάρχα;
- Ότι, ας πούμε, κάποιοι από την Ανώτερη Πολιτική μας Ηγεσία «μίλησαν» και «κρέμασαν» δικούς μας ανθρώπους για μια ακόμη φορά. Θυσίασαν για μια ακόμη φορά συνάδελφο που έπαιζε τη ζωή του κορώνα γράμματα για το Δημόσιο Συμφέρον και την Εθνική Ασφάλεια.
- Πρόσεχε τι λες κύριε Συνταγματάρχα. Πάνω στον απολύτως κατανοητό θυμό σου κατηγορείς χωρίς στοιχεία πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.
- Έχω άδικο κύριε Γενικέ; Φαίνεται ξεκάθαρα ότι «κάποιοι» ειδοποίησαν ταυτόχρονα και τον «εντολέα» και το «θύμα». Προφανώς, ήθελαν να τα έχουν καλά και με τους δύο. Αδιαφορώντας για την ζωή του συναδέλφου. Οπότε και το χτύπημα πέτυχε και βεβαίως χάθηκε ένας πολύ σημαντικός «κρίκος» - ο «Μεσάζοντας» - που θα οδηγούσε στην διαλεύκανση ενός λαβύρινθου «Ελληνικής Διαφθοράς». Πολύ σημαντικές οι απώλειες για να τις θεωρήσουμε «απλή σύμπτωση», δε νομίζετε;
- Ξαναλέω: πρόσεχε τι λες κύριε Συνταγματάρχα. Και οι τοίχοι έχουν αυτιά. Άλλωστε, για να δεις ότι δεν σας ρίχνει κανείς ευθύνες για την «ατυχή αυτή εξέλιξη»,  εδώ μπροστά μου έχω έτοιμες, υπογεγραμμένες κάποιες πολύ αξιόλογες μεταθέσεις εσένα και της ομάδας σου. Ήταν άκρως επιτυχής η «ερευνητική δουλειά» σας, συνεπώς ανταμείβεστε όλοι. Ανεβαίνετε κατακόρυφα. Κι από πλευράς «τίτλων» κι από πλευράς αποδοχών. Οι οποίες πολλαπλασιάζονται.
- Κι απ’ ότι βλέπω εδώ, διασπάται η ομάδα μου και πάνε όλοι, μόνος του ο καθένας στα τέσσερα σημεία της Υφηλίου. Άρα, θα είναι και «εύκολοι στόχοι» σε κάθε «καλοθελητή», έτσι;
- Ω, μα σταματήστε για λίγο να σκέφτεστε με σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
- Σενάρια; Όλοι αυτοί οι πρωινοί νεκροί και οι τεράστιες απώλειες της σοβαρότατης αυτής Δικαστικής Έρευνας δεν δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Το αντίθετο θα έλεγα.
- Σκέψου καλά πριν κάνεις κανένα απονενοημένο διάβημα κύριε Συνταγματάρχα. Τα βάζεις με πολύ πολύ υπέρτερους αντιπάλους. Αυτό μόνο σου λέω.

Γιώργος Ανεστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου