Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Να τριτώσει το καλό για το λαό και τον τόπο»

«Προαποφασισμένα εδώ και πολύ καιρό», χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  τα μέτρα για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. «Τελειώνει αυτό το θέατρο του παραλόγου και βρίσκει το κατάλληλο περιτύλιγμα για να σερβιριστούν στο λαό τα προαποφασισμένα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας». Σε ότι αφορά το θέμα της επιμήκυνσης έκανε λόγο για: «μπαγιάτικο δωράκι», καθώς όπως υποστήριξε το ζήτημα είχε προταθεί και επί κυβερνήσεως Παπαδήμου πριν από ένα χρόνο, αλλά τότε, όπως επεσήμανε, είχε απορριφθεί.


Ο πρόεδρος της Κ.Ο διεμήνυσε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει μπροστά στους κοινωνικούς αγώνες και στις αντιστάσεις για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής και μέσα στο κοινοβούλιο και μέσα στην κοινωνία. Ετσι και τώρα μπροστά στην απόπειρα της κυβέρνησης να κρύψει όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα που έρχονται σε ένα μόνο άρθρο εμείς πρέπει να μπούμε μπροστά και θα μπούμε μπροστά να δώσουμε τη μάχη για να αποτραπεί η ολική καταστροφή του τόπου, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Και να ξεχάσουν τις εκτροπές, να ξεχάσουν τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, να ξεχάσουν τις κατεπείγουσες διαδικασίες και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Στην Ελλάδα η δημοκρατία είναι ακόμη εν ισχύ και εμείς θα την προστατέψουμε».



Και πρόσθεσε: «Εμείς θα μπούμε μπροστά και μέσα στη βουλή και έξω στην κοινωνία, κυρίως στις μεγάλες ειρηνικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας με την πεποίθηση ότι μπορούμε αυτή τη φορά να τους σταματήσουμε. Αυτός ο λαός με την αντίστασή του, με την άρνησή του να γίνεται πειραματόζωο της νεοφιλελεύθερης τάξης πραγμάτων στην Ευρώπη ήδη έχει κάνει πολλά. «Έριξε» δύο μνημονικές κυβερνήσεις, των κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου. Σειρά λοιπόν έχει να τριτώσει το καλό για το λαό μας και για τον τόπο για να μην τριτώσει το μνημόνιο για να μην οριστικοποιηθεί η κοινωνική καταστροφή».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο «ενιαίο κέντρο προπαγάνδας και χυδαιότητας», όπως επί λέξει είπε, που αναφέρεται στη θεωρία των άκρων. «Προσπαθούν να εξισώσουν τον αγώνα της κοινωνίας, με τη βία των παρακρατικών. Να εξισώσουν την αριστερή και προοδευτική παράταξη με την ακροδεξιά και τους νεοναζί», τόνισε. «Η αριστερά έρχεται από μακριά και θα πάει πολύ μακριά», πρόσθεσε και έστειλε το μήνυμα: «Να σταματήσουν τη χυδαιότητα και τα επικίνδυνα παιχνίδια».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου