Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

«Ναι» και από την αντιπολίτευση περιμένει ο Σόιμπλε στο Κυπριακό πακέτο

Βερολίνο: Στην υποστήριξη και των αντιπολιτευόμενων βουλευτών υπολογίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την ψηφοφορία για τη γερμανική συμμετοχή στο κυπριακό πακέτο την Πέμπτη.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την Παρασκευή πακέτο διάσωσης ύψους 10 δις ευρώ για την Κύπρο, με την πρώτη δόση του δανείου -- 9 δισ του οποίου θα προέλθουν από την ευρωζώνη και 1 δισ από το ΔΝΤ -- να εκταμιεύεται στα μέσα Μαΐου.


Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, όπως υπενθυμίζει το Reuters, η Γερμανία επέμενε να καθοριστούν αυστηρές προϋποθέσεις για την παροχή βοήθειας, όπως η επιβάρυνση των μεγαλοκαταθετών.

«Εκτιμώ ότι θα υπάρξει ευρεία πλειοψηφία παράλληλα με ευρεία στήριξη από την αντιπολίτευση» είπε ο Β.Σόιμπλε στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung.

Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, ο Φραντς Βάλτερ Στάινμαϊερ έδειξε σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο την πρόθεση του SPD να στηρίξει το πακέτο για την Κύπρο.

«Οι πολίτες της Γερμανίας μπορούν να είναι βέβαιοι ότι το SPD... δεν θα θέσει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό σχέδιο» είπε στην εφημερίδα Welt, ξεκαθαρίζοντας ότι η νέα συμφωνία ήταν περισσότερο αποδεκτή από το αρχικό σχέδιο καθώς προστατεύει τους μικρούς καταθέτες.

Στις προηγούμενες ψηφοφορίες για τις ευρωδιασώσεις στη γερμανική Βουλή, μεγάλο μέρος όχι μόνο των Σοσιαλδημοκρατών αλλά και των Πράσινων βουλευτών έδινε την ψήφο του στα πακέτα στήριξης.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου