Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Σαμαράς: Η Ελλάδα θωρακίζεται – Στόχος να βγούμε από τα Μνημόνια

σαμαρας
«Η Ελλάδα σταθεροποιείται. Μόλις πετύχουμε δημοσιονομικό πλεόνασμα θα ζητήσουμε επιπλέον ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμά του. 

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι σε λίγα χρόνια η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από μνημόνια.
«Η Ελλάδα θα είναι ισχυρή και ανταγωνιστική». Στόχος είναι να βγούμε από την κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια, αλλά να παραμείνουμε στο ευρώ, στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε πως για πρώτη φορά αποφασίζεται μείωση φορολογικών συντελεστών, ενώ όπως είπε στο ”τραπέζι” της επόμενης αξιολόγησης θα βρεθεί η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση.
«Η χώρα μας θωρακίζεται», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, επιβεβαιώνοντας πως έκλεισε η συμφωνία για την δόση των 2,8 δισ. ευρώ και αναμένεται τον Μάιο η δόση των 6 δισ. ευρώ.
Αναφερόμενος στη συμφωνία με την τρόικα, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι προβλέπεται η απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014, από τους οποίους 4.000 έως το τέλος της φετινής χρονιάς. Όπως τόνισε «αυτό το μέτρο αφορά υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί για ποινικά οικήματα, ή για πειθαρχικά παραπτώματα, ή θα φύγουν οικειοθελώς ή των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν. Το σημαντικό είναι, όμως, ότι στη θέση τους θα προσληφθεί ίσως αριθμός νέων παιδιών με κριτήρια αξιοκρατικά».
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι για πρώτη φορά υπάρχουν μια σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων αλλά και άλλα μέτρα ανακούφισης, όπως οι ρυθμίσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά που έχουν χαμηλά εισοδήματα.
Προβλέπεται, όπως είπε μείωση στη φορολόγηση ακινήτων μέσω της ΔΕΗ (15%), ενώ ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων του 2014 θα είναι ανεξάρτητος από τα τιμολόγια ΔΕΗ.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι δίνεται πλέον έμφαση στην ανεργία των νέων ενώ σημείωσε ότι σχεδιάζονται πιλοτικά προγράμματα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την ασφάλιση των μακροχρόνια ανέργων.


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου