Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η τρόικα φεύγει... ο ανασχηματισμός έρχεται

Με «κόκκινες» γραμμές έχει γεμίσει το πλάνο που έχει μπροστά του ο πρωθυπουργός και αφορά την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Οι καθυστερήσεις διαδέχονται η μία την άλλη ακόμα και σε υπουργεία που δεν εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Η εικόνα που παρουσίασε την προηγούμενη Παρασκευή η κυβέρνηση στη Βουλή με υπουργούς να απουσιάζουν και να μην απαντούν σε επίκαιρες ερωτήσεις ήταν η «σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι».


Συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζουν πως οι πρόσφατες κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός σχεδόν με όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ήταν για ορισμένους «κίτρινη κάρτα». Παράλληλα στο Μαξίμου επικρατεί δυσφορία ακόμα και για κορυφαίους υπουργούς οι οποίοι «απέχουν συστηματικά» και δεν στηρίζουν όσο θα έπρεπε το κυβερνητικό έργο.

Παράπονα φαίνεται να άκουσε και από την τρόικα για συγκεκριμένους υπουργούς στην συνάντηση που είχε στο μέγαρο Μαξίμου. Ενδεικτικό μάλιστα ήταν το γεγονός ότι αυτή την φορά οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν συνάντησαν κανένα υπουργό, εκτός του Α. Μανιτάκη που όμως ήταν μαζί με το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα σκεπτικός για το αν θα έπρεπε να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση. Σε έναν ανασχηματισμό υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν ενδοκυβερνητικές εντάσεις πόσο μάλλον τώρα που στην κυβέρνηση μετέχουν τρία κόμματα. «Όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε τις αλλαγές» είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην συνέντευξή του στην Ημερησία.

Παράλληλα ιδιαίτερο βάρος το επόμενο διάστημα θα δοθεί στην πραγματική οικονομία και στην ενίσχυση της απασχόλησης καθώς η ανεργία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Επικοινωνιακά θα θελήσει να περάσει την μείωση στο «χαράτσι» αλλά και τις προσλήψεις που θα γίνουν στο δημόσιο μετά την αποχώρηση των 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

ΠΗΓΗ real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου