Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Διόρθωση με επίκεντρο τις τράπεζες στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σχετικά ήπια -σε σχέση με τη μεταβλητότητα της περασμένης εβδομάδας- και με εναλλαγές προσήμου η διακύμανση του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας τη Δευτέρα, καθώς την εικόνα στο ταμπλό διαμορφώνουν οι επιλεκτικές αγοραστικές κινήσεις σε μη τραπεζικούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει ο κλάδος των τραπεζών και η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, με «φόντο» τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για αυξημένο ενδιαφέρον για την ΑΜΚ της ΕΤΕ από «μεγάλα» ονόματα του εφοπλιστικού -και όχι μόνο- χώρου.


Παράλληλα, η προσοχή στρέφεται και στο «καμπανάκι» της Moody’s, που σημειώνει ότι η αύξηση τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών τραπεζών.

Τα NPLs αναμένεται να βρεθούν και στο επίκεντρο της αξιολόγησης των συστημικών τραπεζών που ζητά το ΤΧΣ, όπως ενημέρωσε με κατάθεση σχετικού εγγράφου στη Βουλή η ΤτΕ.

Το κλίμα διαμορφώνει στο ταμπλό τόσο η δήλωση της τρόικας για την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα, όσο και οι δηλώσεις των κ.κ. Στουρνάρα και Thomsen στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 916,05 μονάδες με απώλειες 1,07%. Νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως και 1,089%, παρά τις απώλειες 1,23% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Για τον δείκτη των τραπεζών, με το σύνολο των τίτλων του σε αρνητικό έδαφος, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 3,80% (έως το -4,40% νωρίτερα) στις 126,31 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.,Α. όγκος 18,6 εκατ. τεμαχίων, αξίας 18 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο του ταμπλό 57 μετοχές ενισχύονται, 50 υποχωρούν και 18 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 908.590-1.94%
ΟΓΚΟΣ: € 28,249,016.952



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου