Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Εξαγγελίες Αναστασιάδη Κίνητρα σε Ρώσους για περιορισμό των ζημιών από το κούρεμα

Λεμεσός: Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγγειλε σειρά μέτρων για περιορισμό της ζημιάς που υπέστη η ρωσική επιχειρηματική κοινότητα στην Κύπρο λόγω της απόφασης του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.

Σε χαιρετισμό του στο 4ο Επιχειρηματικό Συνέδριο Global Russia Business Meeting που έγινε στη Λεμεσό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως μεταξύ άλλων οι επενδυτές μη κάτοικοι Κύπρου που υπέστησαν απώλειες τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν την κυπριακή υπηκοότητα.


Επίσης, θα διευρυνθούν οι εν δυνάμει τομείς επενδύσεων για απόκτηση υπηκοότητας και θα αρθεί η πενταετής δέσμευση περιουσιακών στοιχείων ύψους 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκτηθεί η κυπριακή υπηκοότητα.

Υπογράμμισε επίσης ότι η Κύπρος δεν είναι ούτε κέντρο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος ούτε φορολογικός παράδεισος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρότρυνε περισσότερες εταιρείες από τη Ρωσία που εμπλέκονται στη βιομηχανία πετρελαίου και αερίου να επιδείξουν ενδιαφέρον να εμπλακούν και να εκμεταλλευτούν τις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν στον ενεργειακό τομέα στην Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι αυτή είναι μία πτυχή των σχέσεων που προσβλέπει να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επικείμενη επίσκεψή του στη Μόσχα.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου