Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές ο Π. Σγουρίδης(Βίντεο)


Υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές ο Π. Σγουρίδης
Ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με τη φωνή της Θράκης στη Βουλή επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Ο λόγος για τον κ. Παναγιώτη Σγουρίδη ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο άνθρωπος που επί σειρά ετών εκπροσώπησε τη Θράκη ως βουλευτής και ως δεύτερος αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου έχει αφήσει μια για πάντα πίσω του το ΠΑΣΟΚ, από την εποχή που είχε συγκρουστεί με σφοδρότητα με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.
Ο ίδιος διατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια άριστη σχέση με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, έχοντας ως κοινό παρονομαστή την ευαισθησία στα εθνικά θέματα.

Ο κ. Καμμένος καλωσόρισε τον κ. Σγουρίδη στους Ανεξάρτητους Έλληνες τονίζοντας πως οι δυο τους βρέθηκαν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για τα εθνικά θέματα, για τον Κυπριακό Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά και τιμή ο Παναγιώτης ο Σγουρίδης, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε την πατρίδα και τις ιδέες για τα εθνικά θέματα με τόση πίστη όλα αυτά τα χρόνια, να επανενεργοποιείται στην πολιτική και να μπαίνει στην πρώτη γραμμή για τις Ευρωεκλογές», είπε ο κ. Καμμένος καλωσορίζοντας τον κ. Σγουρίδη στους ΑΝΕΛ.
Για τους κοινούς αγώνες με τον Πάνος Καμμένο για τον ελληνισμό και την πατρίδα μίλησε ο κ. Σγουρίδης, σημειώνοντας πως αποτελεί τιμή για τον ίδιο η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
«Θα προσπαθήσουμε το πρόβλημα της δυστυχισμένης ελληνικής κοινωνίας που βρίσκεται κάτω από μια ιδιότυπη οικονομική κατοχή να το κοινοποιήσουμε και να δώσουμε τη μάχη στην Ευρωβουλή. Ο αγώνας είναι δύσκολος και τα κατεστημένα πολλά, αλλά ενωμένοι θα τα καταφέρουμε», είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ.
Ποιος είναι ο Παναγιώτης Σγουρίδης
Ο κ. Σγουρίδης γεννήθηκε αρχικά στην Ξάνθη με καταγωγή όμως από την Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας του πρόσφυγας με σταθμό και συγγένεια στην Μαρώνεια Ροδόπης. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές στην Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη.
Τελείωσε τις Πανεπιστημιακές του Σπουδές στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφοιτώντας με την ειδικότητα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού.
Αμέσως μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. Εξελέγη αντιπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας– Θράκης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Εξελέγη μέλος του Δ.Σ. «Ασπίδας» της πόλης του. Με ενεργό συμμετοχή στον αθλητισμό, ενδιαφέρεται μέχρι και σήμερα ζωηρά για τα ζητήματα που άπτονται του αθλητισμού και της νεολαίας. Το 1982 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και επανεκλέχθηκε το 1986. Τέσσερα με πέντε χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε πρόεδρος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης. Από τη θέση του προέδρου αγωνίστηκε δυναμικά και συνέβαλε αποφασιστικά στην δημιουργία του νέου σύγχρονου νοσοκομείου του νομού. Εκλέχθηκε βουλευτής του νομού το 1989 και επανεκλεγόταν μέχρι το 2009. Από το 1993 μέχρι το 1996 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γ’ Αντιπροέδρου της Βουλής και από το 1996 μέχρι το 2004 άσκησε για οκτώ χρόνια τα καθήκοντα του Β’ αντιπροέδρου.
Υπήρξε ο ουσιαστικός εμπνευστής για την σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης και ο κύριος συντελεστής στην έκδοση του ομόφωνου πορίσματός της. Συμμετείχε στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την εξέταση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.
Συμμετείχε στην Διακομματική Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού. Καρπός της επιτροπής αυτής υπήρξε η θεσμοθέτηση Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και η συνέχισή της με μόνιμη ειδική διακομματική επιτροπή της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, που σήμερα επισήμως ονομάζεται ομογενειακός.
Ταξίδεψε πολλές φορές στο εξωτερικό για την προώθηση των εθνικών θεμάτων και την ισχυροποίηση της Ομογένειας. Συνετέλεσε τα μέγιστα στην ίδρυση της Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Ένωσης των ελληνικής καταγωγής βουλευτών.
Το 2002 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Θράκης Προβληματισμοί στο κατώφλι του 21ου αιώνα». Στο βιβλίο του προβάλλει τη Θράκη του χθες και του σήμερα και απαντάει στα προβλήματα του αύριο.
Το 2007 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Πολιτικό Δεκάπρακτο, ιστορίες από την καθημερινή ζωή». Στο βιβλίο η σκληρά εργαζόμενη ελληνική οικογένεια, απαλλαγμένη από τα μεγάλα στρέφεται στα μικρά προβλήματα που συνθέτουν την καθημερινότητα των Ελλήνων.
Ο Παναγιώτης Σγουρίδης από το 2004 έως το 2009 ως βουλευτής της αντιπολίτευσης άσκησε με σοβαρό και εποικοδομητικό λόγο, κριτική στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Υπεύθυνος του τομέα τουρισμού και μέλος του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειπε να ασχολείται και με τα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού του.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου