Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Κύπρος: Κατελήφθη από Αμερικανούς πεζοναύτες το πετρελαιοφόρο «Morning Glory»

Bρίσκεται από το περασμένο Σάββατο ακινητοποιημένο σε διεθνή ύδατα νοτιοανατολικά της ΚύπρουΥπό τον έλεγχο ειδικών δυνάμεων του ναυτικού των ΗΠΑ τέθηκε τα ξημερώματα το πετρελαιοφόρο «Morning Glory», το οποίο είχε φορτώσει πετρέλαιο σε λιβυκό λιμάνι που ελέγχουν αντάρτες της Λιβύης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, το πετρελαιοφόρο βρισκόταν από το περασμένο Σάββατο ακινητοποιημένο σε διεθνή ύδατα νοτιοανατολικά της Κύπρου.


Τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οι Κυπριακές Αρχές Ασφαλείας διαπίστωσαν ότι το δεξαμενόπλοιο εκινείτο με δυτική κατεύθυνση, «πάντοτε μέσα σε διεθνή ύδατα» και «αναπτύχθηκαν προληπτικά πλωτά μέσα, τα οποία παρακολουθούσαν την πορεία του δεξαμενοπλοίου».

Όπως αναφέρεται, το «Morning Glory» ακινητοποιήθηκε εκ νέου σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων νοτίως της Λεμεσού και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τέθηκε υπό τον έλεγχο ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού των ΗΠΑ και κατευθύνεται δυτικά.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε φορτώσει παράνομα 234.000 βαρέλια αργού πετρελαίου από το λιμάνι Ες Σιντρ, το οποίο δεν ελέγχει η επίσημη κυβέρνηση.

Οι αντάρτες σχεδίαζαν να πουλήσουν το πετρέλαιο -αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων- παρακάμπτοντας την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ  protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου