Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Κέρδη για τους δείκτες της Wall Street με ώθηση από τα μάκρο

Dow16.235,27169,60 1,06%  



  Nasdaq4.245,40-15,02 -0,35%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος της Κριμαίας και το επίσημο αίτημα της περιοχής για προσχώρηση στη Ρωσία.

Η επενδυτική κοινότητα φαίνεται πάντως ανακουφισμένη καθώς το δημοψήφισμα ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα και σοβαρά επεισόδια βίας.

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώνοντας θετικό κλίμα στην αγορά, με τους δείκτες να αντιδρούν ανοδικά μετά τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,6% το Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό μηνιαίας αύξησης από τον Αύγουστο, καθώς η παραγωγή ανέκαμψε μετά από τις ασυνήθιστα δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην αρχή του έτους. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones έκαναν λόγο για οριακή άνοδο 0,1% της παραγωγής.

Ταυτόχρονα, ττοιχεία του δείκτη Manufacturing Empire State που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Federal Reserve της Νέας Υόρκης έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη εμφάνισε βελτίωση το Μάρτιο παρά το γεγονός ότι η ζήτηση παραμένει υποτονική. Ο δείκτης ενισχύθηκε στις 5,61 μονάδες από 4,48 μονάδες το Φεβρουάριο αν και δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 7,0 μονάδες.
Τέλος, ο δείκτης εμπιστοσύνης των κατασκευαστών σημείωσε μικρή βελτίωση το Μάρτιο,  όπως ανακοίνωσε σήμερα η National Association of Home Builders. Ειδικότερα, ο δείκτης αυξήθηκε στις 47 μονάδες από 46 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, χάνοντας τις εκτιμήσεις που τον τοποθετούσαν στις 50 μονάδες.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 142,66 μονάδες (0,89%) και βρίσκεται στις 16.208,33 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 32,32 μονάδων (0,76%) φτάνοντας τις 4.277,71 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 13,62 μονάδων (0,74%) και βρίσκεται στις 1.854,75 μονάδες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και οι 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones κινούνται σε ανοδικό έδαφος. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η IBM καθώς διαπραγματεύεται στα 185,46 δολ. με άνοδο 3,25 δολ. ή σε ποσοστό 1,78%. Ακολουθούν η Boeing με κέρδη 1,73% στα 125,24 δολ. και η 3M στα 132,06 δολ. με άνοδο 1,72%. Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Την προσοχή των επενδυτών συνεχίζουν παράλληλα να μονοπωλούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. αποφάσισαν σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος συνολικά 21 προσώπων από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Οι κυρώσεις αυτές περιλαμβάνουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα κεφαλαίων, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η επιβολή περισσότερων κυρώσεων τις επόμενες ημέρες.

Η ένωση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία εγκρίθηκε από το 96,6% των ψηφισάντων στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες Κυριακή, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο φιλορώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει διάγγελμα αύριο προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της χώρας, καλώντας τους βουλευτές να επιταχύνουν τις διαδικασίες προσχώρησης στη Ρωσική Ομοσπονδία του νέου 84ου μέλους της.

Στο ταμπλό η Yahoo κερδίζει 3,4% μετά την ανακοίνωση του κινεζικού κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορείου Alibaba Group Holding Ltd. ότι αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες για μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στις ΗΠΑ

Η  Yahoo κατέχει το 24% της κινεζικής εταιρείας. 
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου