Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Οι τεράστιες απώλειες του ρωσικού στρατού ξεπερνούν τις 30.000: Πιθανή η κατάρρευση * Εμπιστευτική βρετανική έκθεση [videos]

 

File photo: Κατεστραμμένο ρωσικό τανκ με την Ουκρανική σημαία σε περιοχή που έχουν επανακαταλάβει οι Ουκρανοί epa09908822 EPA / OLEG PETRASYUK

Μια μυστική ανάλυση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανίαγια λογαριασμό της κυβέρνησης του Λονδίνου, λέει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει ότι οι απώλειες 30.350 στρατιωτών μέχρι στιγμής είναι ένα «τίμημα που αξίζει τον κόπο» για μια έστω μικρή νίκη στην Ουκρανία.

Tην αποκάλυψη έκανε σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα “The Mirror” αναφέροντας ότι έχει στην κατοχή της την ανάλυση.

Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα επικεντρώνονται πλέον σε μάχες κατάληψης βασικών πόλεων  στο Ντονμπάς,  εμπιστευτική έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψε ότι ο στρατός του Κρεμλίνου θα μπορούσε να καταρρεύσει καθώς έχει υποστεί και υφίσταται τεράστιες απώλειες.

Η νέα έκθεση – που είδαν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου και γράφτηκε από κορυφαίο βρετανικό αναλυτή για τη Ρωσία –  προειδοποιεί ότι ακόμη κι αυτή η αιματηρή θυσία ίσως απέχει πολύ από το να επιτευχθεί από τα στρατεύματά του.

  • Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι απώλειες της Ρωσίας σε πολεμικό εξοπλισμό είναι 207 κατεστραμμένα πολεμικά αεροσκάφη, 174 ελικόπτερα, 1349 άρματα μάχης, 13 λέμβοι.

Η έκθεση αφήνει να εννοηθεί ότι άνθρωποι στο Κρεμλίνο προσπάθησαν μάταια να πείσουν τον Πούτιν ότι η εισβολή του είναι μια καταστροφή, αλλά ο Πρόεδρος πιστεύει ότι μπορεί ακόμα να κερδίσει μια «μερική νίκη».

Η ανάλυση, που δόθηκε στη Mirror, διατυπώνει την πεποίθηση ότι ενδεχόμενη αποτυχία να κερδηθεί πλήρως το Ντονμπάς δεν φαίνεται να οδηγήσει στον Πούτιν να διατάξει πυρηνικό χτύπημα.

  • Ωστόσο, υποδηλώνει ότι ο Ρώσος ηγέτης έχει πείσει τον εαυτό του ότι μια νίκη στο αμφισβητούμενο Ντονμπάς είναι πλέον ορατή και θα του δώσει τεράστια δύναμη απέναντι στο Κίεβο.

Εξάλλου ενδεχόμενη αποτυχία θα είχε ως αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα  την πτώση του.

Η έκθεση επισημαίνει πως αυξάνονται οι αναφορές για ανταρσίες εντός του ρωσικού στρατού για τις κακές συνθήκες που βιώνουν στην Ουκρανία και για το τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων.

Η έκθεση αναφέρει: «Η προσπάθεια της Ρωσίας να πετύχει μια γρήγορη και αποφασιστική νίκη στο Ντονμπάς δεν έχει ακόμη πετύχει. Προχωρούν εξουθενωμένα τα στρατεύματα ακόμα προς τα εμπρός, κερδίζοντας 1-2 χλμ την ημέρα.

  • «Οι Ρώσοι πετυχαίνουν τώρα ό,τι επιτυχίες ανακοινώνουν, κυρίως, μέσω  επαναλαμβανόμενων, πολύ δαπανηρών επιθέσεις πεζικού που θυμίζουν το 1945 και όχι το 2022.

«Τις μεγάλες αποτυχίες της εκστρατείας ο Πούτιν μπόρεσε μέχρι στιγμής να κρύψει αρκετά καλά από το ρωσικό κοινό ή να κατηγορήσει διάφορους αξιωματούχους, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και αντικατασταθεί.

Ο Βρετανός σχολιαστής επί ρωσικών θεμάτων,  Μπρους Τζόουνς είπε στη Mirror: «Θα υπάρξει ένα σημείο όπου οι ρωσικές δυνάμεις δεν μπορούν να υποστούν άλλες απώλειες, ένα σημείο αποκοπής.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι κάποια στιγμή που μια στάλα θα ξεχειλίσει το ποτήι, όταν πια οι  μονάδες δεν θα μπορούσαν πλέον να λειτουργούν ως μάχιμες δυνάμεις επειδή είναι τόσο εξαντλημένες.

“Έχει συμβεί στο παρελθόν και σε μικρή κλίμακα συμβαίνει τώρα – οπότε αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.”

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρωσία μέχρι σήμερα έχει επισήμως ανακοινώσει μόνον έναν απολογισμό των απωλειών της στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για 1.351 νεκρούς μέχρι τις 25 Μαρτίου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου