Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Γ. Καραμπελιάς: Οι Τούρκοι έχουν εξοργιστεί από τις κινήσεις & την αλλαγή ύφους της Ελλάδας (ηχητικό)

 

Στη συζήτησή του Γιώργου Καραμπελιά με τον Λάμπρο Καλαρρύτη (εκπομπή «Εμείς οι Έλληνες», Παραπολιτικά fm, 30-05-2022) αναλύεται και σχολιάζεται ο εκνευρισμός της Τουρκίας απέναντι στις διπλωματικές και εξοπλιστικές κινήσεις της Ελλάδας, καθώς και η αλλαγή ύφους την οποία δεν ανέμενε η Τουρκία, διότι αλλιώς έχει συνηθίσει.

Υπενθυμίζεται ότι επί δεκαετίες η φοβική και καχεκτική στάση του ελληνικού πολιτικού συστήματος απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα έθρεψε και μεγέθυνε την αναθεωρητική της πολιτική καθιστώντας την Ελλάδα στην ουσία χώρα περιορισμένης άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας.

Η αλλαγή υποδείγματος από την ελληνική πλευρά σε επίπεδο ύφους και ουσίας δηλώσεων και κυρίως σε επίπεδο άσκησης διπλωματίας, μεταξύ άλλων με την συνεχή καταγγελία διεθνώς της τουρκικής επιθετικότητας, και στο πεδίο των εξοπλισμών, έχει αποσταθεροποιήσει επικοινωνιακά και διπλωματικά την Τουρκία.

 Ο εκνευρισμός της Τουρκίας την καθιστά πιο επικίνδυνη βραχυπρόθεσμα, καθώς είναι πολύ πιθανό να αναζητήσει τρόπους να προλάβει την ολοκλήρωση της διπλωματικής και εξοπλιστικής ενίσχυσης της Ελλάδας. Το 2022 και 2023 η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση για τυχόν επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας στο υβριδικό και στρατιωτικό πεδίο.

ΠΗΓΗ https://ardin-rixi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου