Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Azovstal: Πως οι Ουκρανοί έσπασαν τον ρωσικό κλοιό και παρέδωσαν όπλα στους πολιορκημένους στρατιώτες [vid]

 

Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται καρέ καρέ η επιχείρηση παράδοσης όπλων και προμηθειών στους πολιορκημένους στρατιώτες του εργοστασίου χαλυβουργείας, Azovstal στην Μαριούπολη.

«Για να παραδώσουν τα τόσο απαραίτητα όπλα και πυρομαχικά στους υπερασπιστές της Μαριούπολης, ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ειδικές δυνάμεις του GUR του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας πραγματοποίησαν μια μοναδική επιχείρηση. Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους Ουκρανούς Στρατιώτες!», αναφέρει η ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων που συνοδεύει το βίντεο.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και τις εναπομείνασες μονάδες του τάγματος Αζόφ.


 Πλέον, οι Ουκρανοί στρατιώτες που υπερασπιζόντουσαν το Azovstal, ανάμεσά τους και μαχητές του τάγματος Αζόφ, έχουν παραδοθεί στις ρωσικές δυνάμεις και κρατούνται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, όπου είναι αιχμάλωτοι πολέμου. Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι τους αντιμετωπίζει ως εγκληματίες πολέμου και κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών.



ΠΗΓΗ  https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου