Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Λαβρόφ: Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τη Δύση ούτε για διαπραγματεύσεις, ούτε για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου

 

Τι είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τους στόχους της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία επανέλαβε ο Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργός Εξωτερικών.
Η απόφαση του Κρεμλίνου, σύμφωνα με τον Λαβρόφ και όπως μεταδίδει το Russia Today στο Telegram, είχε στόχο να προστατεύσει τους κατοίκους του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από το «νεοναζιστικό καθεστώς» του Κιέβου.

Ο Λαβρόφ έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση σε συνέντευξη Τύπου στο Ομάν, όπου είχε συζητήσεις για τις ενεργειακές συνδέσεις και τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Μουσκάτ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, η «ειδική επιχείρηση», όπως ονομάζει η Ρωσία τον πόλεμο, ελπίζει «να σταματήσει τις προσπάθειες της Δύσης να υπονομεύσει το διεθνές δίκαιο, να αγνοήσει και να παραβιάσει κατάφωρα τους καταστατικούς χάρτες του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της αρχής της κυριαρχίας, και να αναγκάσει τη Δύση να σταματήσει να προωθεί τον μονοπολικό κόσμο όπου κυριαρχούν οι ΗΠΑ».

«Η Ρωσία ενδιαφέρεται να φύγουν όλοι οι πολίτες από τις ζώνες ειδικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία – στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η Δύση δεν θα δημιουργήσει στρατιωτικές απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας από την Ουκρανία», τόνισε ο Λαβρόφ.
Για την επέκταση του πολέμου

«Η Ρωσία δεν θέλει καθόλου πόλεμο στην Ευρώπη, αλλά είναι η Δύση που λέει ότι είναι απαραίτητο να νικήσει τη Ρωσία. Το κύριο συμπέρασμα είναι να μη βασιστούμε στα σχέδια της Δύσης για διαπραγματεύσεις», είπε ο Λαβρόφ.

«Η Δύση είναι ικανή να διαπράττει εγκλήματα κατά των ίδιων της των αρχών για να εδραιώσει την ηγεμονία, συμπεριλαμβανομένης της ανοιχτής κλοπής και ληστείας», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στην ίδια συνέντευξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου