Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Ο Μενβέντεφ «καρφώνει» τον «μείχιο πόθο» του Πούτιν: «Σε δύο χρόνια η Ουκρανία δεν θα υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη»

 

Από την πρώτη μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί μια πανσπερμία απόψεων για το τι οδήγησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην απόφασή του.

Κάποια αποδίδουν την κίνηση Πούτιν στην «ανάγκη αποναζιστικοποίησης» της Ουκρανίας, άποψη που πολύ γρήγορα «ξεφούσκωσε».

Άλλοι υποστηρίζουν πως η «επέκταση του ΝΑΤΟ» ήταν αυτή που ώθησε τον Ρώσο Πρόεδρο, θέση που εκ των πραγμάτων αποδυναμώθηκε μετά την «επιτυχία» της Μόσχας να «οδηγήσει» Σουηδία και Φινλανδία – που μοιράζεται εκατοντάδες χιλιομέτρων σύνορα με τη Ρωσία – στην «αγκαλιά» του ΝΑΤΟ.

Πρόσφατα ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε πως «όραμά του» είναι η «μεγάλη Ρωσία» του Μεγάλου Πέτρου, με – φυσικά – πλήρως ενσωματωμένη την Ουκρανία.

Πιό κοντά σ’ αυτή την εκδοχή είναι και η θέση της Ουκρανίας, πως ο πόλεμος του Ρώσου προέδρου αποτελεί μια απόπειρα εθνοκάθαρσης, στα βήματα του Αδόλφου Χίτλερ.

Σήμερα μια νέα δήλωση έρχεται να «κουμπώσει» σ’ αυτή την οπτική γωνία του πολέμου στην Ουκρανία. Την έκανε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν, πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Με δημοσίευσή του σήμερα το πρωί στο Telegram, ηθελημένα ή άθελά του, ίσως φανέρωσε τον «μείχιο πόθο» του Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία.

Στην ανάρτησή του ο Μεντβέντεφ αμφισβητεί το αίτημα της Ουκρανίας για εισαγωγές ενέργειας ενόψει του χειμώνα, με δυνατότητα καθυστέρησης πληρωμής για δύο χρόνια.

Ο Μεντβέντεφ αναφέρει: «Απλά μια ερώτηση. Ποιος είπε ότι σε δύο χρόνια η Ουκρανία θα υπάρχει καν στον παγκόσμιο χάρτη;»


ΠΗΓΗ  https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου