Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Σήμερα η πρώτη πτήση στον ελληνικό ουρανό αναβαθμισμένου F-16 VIPER - Την Πέμπτη 16/6 η πτήση ενός ακόμα - Στις ΗΠΑ συνεχίζονται τα τεστ του πρωτότυπου

Μέχρι αύριο θα είναι έτοιμα δύο νέα αναβαθμισμένα F-16 VIPER! Ήδη το ένα από τα δύο αναβαθμισμένα μαχητικά αεροπλάνα έκανε σήμερα την πρώτη του πτήση και όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκειά της, όλα κύλησαν ομαλά.

Το δεύτερο από τα δύο F-16 VIPER θα κάνει αύριο, Πέμπτη 16/6, την πρώτη του πτήση.

Να θυμίσουμε ότι ήδη στις ΗΠΑ βρίσκεται το πρωτότυπο F-16 VIPER που αναβαθμίστηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και περνάει τα αυστηρά τεστ από τους πιλότους της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας και της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin.

Με την επιστροφή του πρωτότυπου F-16 VIPER όλες οι παρατηρήσεις των αμερικανών θα ενσωματωθούν στα μαχητικά που ήδη αναβαθμίζονται στην ΕΑΒ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να είναι έτοιμα από 4 έως 6 αναβαθμισμένα F-16 VIPER για να σκεπάσουν τους ουρανούς του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. 

Η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στους Τούρκους που βλέπουν την, όλο και περισσότερο, επέκταση της κυριαρχίας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, την ίδια ώρα που η δική του Πολεμική αεροπορία έχει σοβαρά προβλήματα.

Προβλήματα, που εστιάζονται, τόσο στην ποιότητα των μαχητικών τους, (λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, αδυναμίας αναβάθμισής τους (εξ΄αιτίας του αμερικανικού εμπάργκο), αλλά και λόγω της ένδειας σε έμπειρους πιλότους (οι περισσότεροι ή έχουν απομακρυνθεί ή έχουν φυλακιστεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016).

ΠΗΓΗ thepressroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου