Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Ρωσία: Ζήτησε από τους αμυνόμενους του Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ να παραδοθούν

 

Η Ρωσία ζήτησε από τις ουκρανικές δυνάμεις που έχουν καταφύγει στο χημικό εργοστάσιο Αζότ στην εμπόλεμη ανατολική πόλη Σεβεροντονέτσκ να καταθέσουν τα όπλα τους νωρίς την Τετάρτη.

Η Ουκρανία λέει ότι περισσότεροι από 500 άμαχοι έχουν παγιδευτεί μαζί με τους στρατιώτες μέσα στο χημικό εργοστάσιο όπου οι δυνάμεις της αντιστάθηκαν σε εβδομάδες ρωσικών βομβαρδισμών και επιθέσεων που έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος του Σεβεροντονέτσκ σε ερείπια.

Ο συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ο αξιωματικός που ήταν επικεφαλής της καταστροφικής πολιορκίας της Μαριούπολης, δήλωσε ότι οι μαχητές θα πρέπει να «σταματήσουν την παράλογη αντίστασή τους και να καταθέσουν τα όπλα» από τις 8 π.μ. ώρα Μόσχας (5 π.μ. ώρα Ελλάδας).


 

Η σημασία της κατάληψης του Σεβεροντονέτσκ

Ο ρωσικός στρατός έχει στρέψει το μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτικών του προσπαθειών στην κατάληψη του Σεβεροντόνετσκ στην προσπάθειά του να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, που είναι συνολικά γνωστά ως Ντονμπάς. Ο Σέρχι Χαϊντάι, ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση την Τρίτη ότι δύο ακόμη τακτικές ομάδες ρωσικών ταγμάτων έχουν μετακινηθεί στην περιοχή.

Η μάχη για το Σεβεροντόνετσκ εξελίσσεται σε μια από τις πιο αιματηρές μάχες του πολέμου και θεωρείται ως πιθανό σημείο καμπής στην προέλαση της Ρωσίας στο Ντονμπάς, σύμφωνα με τον Guardian.


ΠΗΓΗ https://www.briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου