Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Ερντογάν: Νέα επίθεση στην Ελλάδα για τους «τρομοκράτες»

 

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Αιχμές κατά του ΝΑΤΟ και της Ελλάδας περιλάμβανε (και) η σημερινή ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ 
Ερντογάν, σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του κυβερώντος κόμματος AK, στα περίχωρα της Άγκυρας.

Μία ημέρα αφού έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας πρέσβης στην Τουρκία, Χριστόδουλος Λάζαρης, κλήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών για το ζήτημα «υπόθαλψης και εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα», ο πρόεδρος της Τουρκίας συνδύασε εκ νέου τη χώρα μας με την τρομοκρατία, αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ και την ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας.

“Υπενθυμίσαμε σε όλους τη σημασία της θέσης μας στο ΝΑΤΟ. Μιλάω ξεκάθαρα για τη Σουηδία και τη Φινλανδία και την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ. Χθες, μίλησα και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ένας οργανισμός που θα παρέχει τρομοκρατική ασφάλεια”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι τρομοκράτες δραστηριοποιούνται υπό το βλέμμμα της αστυνομίας, τόσο στις δύο -υπό ένταξη- χώρες, όσο και στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ελλάδα, η οποία ταυτόχρονα έχει αμερικανικές βάσεις. 

Επίθεση σε Κιλιτσντάρογλου: Στηρίζεις την Ελλάδα και τους συμμάχους της

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε και στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είναι επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, και τον κατηγόρησε ότι δεν υποστηρίζει τη χώρα του όσον αφορά στην πολιτική που ακολουθείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. «Υποστηρίζεις τους Έλληνες και τους συμμάχους τους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πριν από μερικές μέρες, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να σκληρύνει τη στάση του στο Αιγαίο σημειώνοντας χαρακτηριστικά «αν τολμάς κάνε ένα βήμα για τα καταληφθέντα και εξοπλισθέντα νησιά. Εμείς θα σε στηρίξουμε».

ΠΗΓΗ https://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου