Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Βρετανία: Ξεκινάει εκπαίδευση για 10.000 Ουκρανούς στρατιώτες

 

Η Βρετανία θα εκπαιδεύσει έως και 10.000 Ουκρανούς στρατιώτες τους επόμενους μήνες για να βοηθήσουν στην άμυνα της χώρας τους ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της δέσμευσης της βρετανικής κυβέρνησης να υποστηρίξει το Κίεβο, το οποίο έχει ήδη χάσει χιλιάδες ζωές και κρίσιμες υποδομές από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, η εκπαίδευση θα δώσει στα ουκρανικά στρατεύματα τις δεξιότητες για να είναι αποτελεσματικοί στη μάχη πρώτης γραμμής.

Θα βασίζεται στην τρέχουσα εκπαίδευση στρατιωτών του Λονδίνου, η οποία περιλαμβάνει επάρκεια όπλων, τακτικές περιπολίας και πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης.

Περισσότεροι από 1.000 βρετανοί στρατιωτικοί θα κληθούν να παρέχουν εκπαίδευση σε Ουκρανούς εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με μικρή έως καθόλου στρατιωτική εμπειρία.

 Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, η Βρετανία έχει προμηθευτεί τυφέκια τύπου AK παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή.

Το βρετανικό ΥΠΑΜ είπε ότι περισσότερα από 2.400 τυφέκια AK έχουν δοκιμαστεί για να διασφαλιστεί ότι είναι έτοιμα για το πρόγραμμα.

Η χώρα θα παράσχει επίσης στους Ουκρανούς συμμετέχοντες τον απαραίτητο ρουχισμό και εξοπλισμό, όπως κράνη, θωράκιση σώματος, προστασία ματιών και κιτ πρώτων βοηθειών.

«Αυτό το φιλόδοξο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι η επόμενη φάση στην υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στον αγώνα τους κατά της ρωσικής επιθετικότητας», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

Σημείωσε επίσης ότι η «παγκόσμιας κλάσης» τεχνογνωσία του βρετανικού στρατού θα βοηθήσει την Ουκρανία να ξαναχτίσει τις δυνάμεις της και να κλιμακώσει την αντίστασή της καθώς συνεχίζει να υπερασπίζεται το έδαφός της.

Πηγή: The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου