Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Οι… μακιαβελιστές του Πούτιν προτείνουν να αλλάξει ο τίτλος του: Όχι πλέον πρόεδρος, αλλά “Ηγεμόνας”

 

File photo: Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο. EPA. YURI KOCHETKOV

Οι ακροδεξιοί σύμμαχοι του Κρεμλίνου ζήτησαν να γίνονται οι δημόσιες αναφορές στον  Βλαντιμίρ Πούτιν με τον τίτλο «Ηγεμόνας» μας και όχι με τον τρέχοντα τίτλο του, “πρόεδρος”.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDPR) πρότεινε τη χρήση του όρου Pravitel, παλαιού ρωσικού τίτλου, καθώς ταιριάζει περισσότερο στο και προφίλ και τον ρόλο του Πούτιν…

Το ακροδεξιό Φιλελεύθερο κόμμα έχει 22 έδρες από τις 450 στο κοινοβούλιο της χώρας και χρησιμοποιείται επί του παρόντος από το Κρεμλίνο για να προωθεί δημοσίως τις “ευχάριστες” για τη Μόσχα ακραίες ιδέες του και να εκμεταλλεύεται την δημοτικότητά του.

Η πρόταση του κόμματος αυτού εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο “αντιδυτικής” υστερίας στη Ρωσία, καθώς η Μόσχα ψάχνει για υποκατάστατα προϊόντων, για “εναλλακτικές, αυτόχθονες” φίρμες σε αντικατάσταση των ξένων εταιριών που αποχώρησαν, αλλά ακόμη και για αντικατάσταση “δυτικών λέξεων”. Ολα αυτά λόγω των κυρώσεων της Δύσης μετά την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα υποστήριξε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο σημερινός τίτλος «Πρόεδρος» του Πούτιν επινοήθηκε στην πραγματικότητα για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον 18ο αιώνα, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, και το ρωσικό Pravitel θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αντ’ αυτού, παρά τις αυταρχικές του παραπομπές….

Ο όρος Pravitel έχει βαθιές και ιστορικές ρίζες στη Ρωσία, με την οικογένεια Ρομανόφ να έχει σχεδόν τον απόλυτο έλεγχο της χώρας ως Τσάροι από το 1613 έως το 1917.

Ο όρος Τσάρος  μπορεί επίσης να θεωρηθεί κάτι παρόμοιο με τον όρο  Pravitel, αλλά είναι πιο γνωστός ως «αυτοκράτορας».

  • Αλλά ο όρος «πρόεδρος» επιλέχθηκε μόνο προς το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης, όταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αναγνωρίστηκε ως πρόεδρός της.

Πριν από τότε, οι ηγέτες της ΕΣΣΔ ήταν γνωστοί ως Πρόεδροι του Κομμουνιστικού Κόμματος ή Γενικοί Γραμματείς.

Οι επικριτές του Πούτιν υποστήριξαν ότι έχει ήδη απόλυτη εξουσία στη Ρωσία και κυβερνά ως αυταρχικός Τσάρος.

Με πληροφορίες από Daily Mail

ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου