Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Καταστροφικά χτυπήματα των Ρώσων κατά Ουκρανών με 500 νεκρούς και τραυματίες – Πέφτουν Donetsk και Bakhmut

 

Οι ρωσικές δυνάμεις επέφεραν καταστροφικά χτυπήματα στους Ουκρανούς καθώς σε μια ημέρα 500 στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν

(upd5) Η ρωσική επέλαση, κόντρα στο πυραυλικό σύστημα HIMARS και στην αντίσταση και αντεπιθέσεις των Ουκρανών… είναι ραγδαία.
Οι Ουκρανοί προμηθεύτηκαν άλλα 4 πυραυλικά συστήματα HIMARS από τις ΗΠΑ... ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν 34 φορές το Donetsk στις 31 Ιουλίου 2022.

Οι ρωσικές δυνάμεις επέφεραν καταστροφικά χτυπήματα στους Ουκρανούς καθώς σε μια ημέρα 500 στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.
Ταυτόχρονα φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πόλη του Donetsk πέφτει… οι Ουκρανοί ζητούν εκκένωση και οι ρώσοι πλησιάζουν να καταλάβουν το στρατηγικής σημασίας Bakhmut…
Είναι ξεκάθαρο ότι με στρατιωτικούς όρους οι ρώσοι όχι απλά υπερτερούν των Ουκρανών αλλά εσχάτως έχουν πραγματοποιήσει συντριπτικά πλήγματα.

Τα σημαντικότερα γεγονότα…

Ρωσικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στα σημεία προσωρινής ανάπτυξης της 14ης, 72ης και 110ης μηχανοκίνητης μονάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, καθώς και στις βάσεις του σχηματισμού Kraken στην περιοχή Kharkiv.
Οι ρώσοι με πυραύλους υψηλής ακρίβειας χτύπησαν τον σταθμό Krasnoarmeysk στο Donbass καταστρέφοντας ένα τρένο που μετέφερε «ένα επίλεκτο τάγμα εφόδου της 1ης ξεχωριστής ταξιαρχίας του Προέδρου της Ουκρανίας».
Το υπουργείο εκτίμησε την απώλεια της ουκρανικής πλευράς σε περισσότερους από 140 νεκρούς και περίπου 250 τραυματίες, ενώ όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός καταστράφηκε.

Στις 31 Ιουλίου 2022, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε αεροπορικές επιδρομές στις ουκρανικές δυνάμεις στις περιοχές των οικισμών Belaya Krinitsa και Belogorka (που βρίσκονται σε διαφορετικές όχθες του ποταμού Ingulets στις περιοχές Nikolaev και Kherson, αντίστοιχα), καθώς και στην περιοχή Potemkino της περιοχής Kherson.
H ουκρανική πλευρά είχε 100 νεκρούς και 25 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν

Επίθεση στο αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος σε αυτοσχέδιο drone εξερράγη το πρωί στις 31 Ιουλίου 2022 στο αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έξι άτομα τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε μέτρια κατάσταση.
Στη Σεβαστούπολη, για λόγους ασφαλείας, ακυρώθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις την Ημέρα του Πολεμικού Ναυτικού και καθιερώθηκε «κίτρινο» επίπεδο τρομοκρατικής απειλής

Βομβαρδίζουν και οι Ουκρανοί

Ο Ουκρανικός στρατός προέβη σε χτυπήματα στη Novaya Kakhovka, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka και της Energodar, της πόλης όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia.
Η πρώτη επίθεση δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές, ενώ η δεύτερη, χρησιμοποιώντας drones, κατέστρεψε οχήματα ανθρωπιστικής αποστολής, προκάλεσε ζημιές σε τρεις πολυκατοικίες, ένα κατάστημα, ένα ξενοδοχείο και έναν ξενώνα.
O ουκρανικός στρατός βομβάρδισε τον τερματικό σταθμό σιτηρών της εταιρείας Nibulon στην Kamenka-Dneprovskaya.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, σιλό όπου αποθηκευόταν καλαμπόκι και κριθάρι υπέστησαν ζημιές.

Έρευνα για την Yelenovka

Η Ρωσία κάλεσε επίσημα εμπειρογνώμονες από τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να ερευνήσουν την επίθεση στη Yelenovka.
Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία από την Ρωσλια, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, 50 Ουκρανοί κρατούμενοι σκοτώθηκαν, άλλοι 73 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με σοβαρά τραύματα, οι ρώσοι δημοσίευσαν καταλόγους με τα ονόματα τους.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την εκκένωση του Donbass

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αποφάσισε την υποχρεωτική εκκένωση των κατοίκων του τμήματος του Donbass που βρίσκεται υπό τον έλεγχό της, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky.
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Iryna Vereshchuk εξήγησε αυτό το μέτρο από το γεγονός ότι δεν υπάρχει παροχή φυσικού αερίου και σωστή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτές τις περιοχές, απειλώντας τους κατοίκους…

Πλησιάζουν στην κατάληψη Bakhmut και Donetsk οι ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα δίνουν προτεραιότητα στις επιθετικές επιχειρήσεις προς το Bakhmut και γύρω από την πόλη του Donetsk και λιγότερο στην κατάληψη του Siversk και του Slovyansk.
Οι Ρώσοι διοικητές πιθανότατα επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τα πρόσφατα κέρδη στην περιοχή Novoluhanske για να πιέσουν τον Bakhmut από τα ανατολικά.
Οι προσπάθειές τους γύρω από την πόλη του Donetsk πιθανότατα στοχεύουν να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις έξω από την εμβέλεια του πυροβολικού.
Μπορεί επίσης να σκοπεύουν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο έδαφος στην Περιφέρεια του Donetsk πριν από τα προγραμματισμένα δημοψηφίσματα τον Σεπτέμβριο.
Οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στοχεύουν στο Bakhmut, το οποίο είναι μεγάλο και καλά αμυνόμενο, ή να επιτύχουν δραματικά κέρδη δυτικά της πόλης του Donetsk, ακόμη κι αν καταφέρουν να καταλάβουν τις πόλεις Avdiivka και Pisky που αντέχουν στην πίεσή τους από την αρχική ρωσική εισβολή το 2014.
Ωστόσο, οι μάχες σε αυτές τις περιοχές πιθανότατα θα ενταθούν και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Ούτε η Ρωσία ούτε η Ουκρανία προσκόμισαν νέα στοιχεία σχετικά με την αιτία ή την ευθύνη για τους θανάτους Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου του Azov στη φυλακή Olenivka στην Περιφέρεια του Donetsk.
Ρώσοι αξιωματούχοι αύξησαν τον αριθμό των νεκρών σε 50 και δημοσίευσαν μια λίστα με τους νεκρούς αιχμαλώτους.
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσουν τη λίστα αυτή τη στιγμή και ζήτησαν διεθνή έρευνα.
Η Maxar έδωσε εικόνες από τις καταστροφές στο κέντρο κράτησης Olenivka.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις γύρω από το Bakhmut και τα περίχωρα της πόλης του Donetsk καθώς και νοτιοδυτικά του Izyum.

Μια επίθεση ανατολικά του Bakhmut είχε περιορισμένα κέρδη.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν ξανά χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Siversk, υποδηλώνοντας ότι υποβαθμίζουν τις επιχειρήσεις στην περιοχή αυτή.

Δορυφορικές εικόνες έδειξαν ρωσικές ενισχύσεις συγκεντρωμένες κοντά στα ουκρανικά σύνορα στην επίγεια γραμμή επικοινωνίας (GLOC) που οδηγεί στο Izyum.

Οι ουκρανικές δυνάμεις διέκοψαν μια ρωσική χερσαία επίθεση στην περιφέρεια Kherson με προληπτικούς βομβαρδισμούς.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η ζημιά στη σιδηροδρομική γέφυρα του Dnipro κοντά στη Kherson προκαλώντας προβλήματα ανεφοδιασμού.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις επανέλαβαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοδυτικά του Izyum και άρχισαν να συσσωρεύουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιφέρεια Belgorod, ακριβώς ανατολικά των ρωσικών χερσαίων γραμμών επικοινωνίας (GLOC) προς το Izyum. Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις στο Brazhivka και στο Dmytrivka, περίπου 16 και 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Izyum αντίστοιχα, στις 30 Ιουλίου.
Γεωτοποθετημένα πλάνα έδειξαν επίσης τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν ένα προωθούμενο ρωσικό τανκ στην Brazhivka με έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο.
Οι γεωεντοπισμένες δορυφορικές εικόνες έδειξαν μια ρωσική στρατιωτική συσσώρευση μεταξύ 19 Ιουνίου και 28 Ιουλίου στο Urazovo, στην περιφέρεια Belgorod, 12 χιλιόμετρα ανατολικά των διεθνών συνόρων.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να αυξάνουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή για να υποστηρίξουν την προέλαση από το Izyum, καθώς η συγκέντρωση εξοπλισμού βρίσκεται μόλις 55 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των ρωσικών GLOC στο Kupyansk που συνδέονται τόσο με το Izyum όσο και με τους οικισμούς νότια της πόλης Kharkiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πρόσφατα αρκετές τοπικές επιθέσεις βορειοδυτικά της τρέχουσας γραμμής Izyum - Slovyansk και οι χερσαίες επιθέσεις νοτιοδυτικά της γραμμής ενδέχεται να υποστηρίξουν μια επιθετική επιχείρηση προς τα δυτικά.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν εξαπέλυσαν χερσαίες επιθέσεις βορειοδυτικά του Slovyansk ούτε διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από το Siversk στις 30 Ιουλίου, μάλλον έδωσαν προτεραιότητα στις μετωπικές επιθέσεις γύρω από το Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν την Krasnopillya, την Dolyna, την Adamivka και τη Mazanivka βορειοδυτικά του Slovyansk και προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο του σταθμού λεωφορείων στο Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Kramatorsk, το Siversk και οικισμούς γύρω από το Siversk.
Η Ουκρανική Επιχείρηση Μικτών Δυνάμεων (JFO) ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν έναν οικισμό στην κατεύθυνση της Περιφέρειας του Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν περιορισμένα κέρδη νοτιοανατολικά του Bakhmut και εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων νότια και βορειοανατολικά της πόλης στις 30 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξασφάλισαν θέσεις στα περίχωρα της Semihirya (περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Bakhmut) μετά την εκτόξευση πυραύλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προχωρήσουν δυτικά προς το Travneve από το Dolomytne, και οι δύο οικισμοί περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Horlivka.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν επίσης τις ρωσικές προελάσεις προς το Vershyna και το Pokrovske, νοτιοανατολικά και βορειοανατολικά του Bakhmut, αντίστοιχα.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν όρους για επιθετικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Bakhmut, Avdiivka και δυτικά της πόλης Donetsk.[14]

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανεπιτυχείς χερσαίες επιθέσεις βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά της Avdiivka και νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk στις 30 Ιουλίου. Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις σε Krasnohorivka, Avdiivka και Pisky, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να τυλίξουν τις ουκρανικές οχυρώσεις στην Avdiivka από τα βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά .[15] Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις στη Mariinka και την Pavlivka, περίπου 22 χιλιόμετρα και 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk.

Νότιος Άξονας - Kherson και Zaporizhia

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις απέτρεψαν μια ρωσική χερσαία επίθεση στη βορειοδυτική περιφέρεια της Kherson.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα πυρά του ουκρανικού πυροβολικού εμπόδισαν τις ρωσικές δυνάμεις να εξαπολύσουν επίθεση από το κατεχόμενο Brunskyne στο Bilohirka, που βρίσκονται και τα δύο στη δυτική όχθη του ποταμού Inhulets στα βορειοδυτικά Περιφέρεια Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Novohryhorivka και στο Andriivka, κοντά στα σύνορα Kherson - Mykolaiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν τις Περιφέρειες Mykolaiv και Dnipropetrovsk.
Οι αρχές της Περιφέρειας Dnipropetrovsk ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 40 ρουκέτες Grad Multiple Launch Rocket Systems (MLRS) στη Νικόπολη, στη δυτική όχθη του ποταμού Dnipro.
Αξιωματούχοι της περιφέρειας Mykolaiv ανέφεραν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη του Mykolaiv με Smerch MLRS.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της επιμελητείας και τη δημιουργία αμυντικών θέσεων νότια της γραμμής επαφής εν μέσω συνεχών ουκρανικών επιδρομών σε ρωσικές χερσαίες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) και αποθήκες πυρομαχικών.
Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ρωσικές οχυρώσεις κατά μήκος του δρόμου Tyahynka-Nova-Khakovka, πιθανότατα μέρος μιας προσπάθειας δημιουργίας αμυντικών θέσεων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου R47 προς την πόλη Kherson και άμυνας στη δυτική όχθη του ποταμού Dnipro.
Ουκρανοί αξιωματούχοι και δορυφορικές εικόνες επιβεβαίωσαν πρόσθετες ζημιές σε μια βασική σιδηροδρομική γέφυρα, μόλις 8 χιλιόμετρα ανατολικά της κατεστραμμένης γέφυρας Antonivsky κοντά στην πόλη Kherson.
Ο Σύμβουλος της Διοίκησης της Περιφέρειας Kherson Serhiy Khlan, δήλωσε ότι οι ζημιές στη σιδηροδρομική γέφυρα αποκλείουν πλήρως τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού μέσω σιδηροδρόμου στη βόρεια περιφέρεια Kherson.

xx1_2.jpg

xx2_18.png
xx3_19.png

xx4_16.png

www.bankingnews.gr

ΠΗΓΗ https://www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου