Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

HIMARS: «Εξαΰλωσαν» τρένο με 40 βαγόνια που μετέφεραν στρατό, μηχανήματα και πολεμοφόδια από την Κριμαία [pics]

 

«Μυθικές» διαστάσεις δίνουν πλέον οι Ουκρανοί στα συστήματα HIMARS που προμηθεύτηκαν από τις ΗΠΑ, αφού – όπως λένε – τα χτυπήματα ακριβείας διαδέχονται το ένα το άλλο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Ουκρανοί έπληξαν με HIMARS έναν κομβικό σιδηροδρομικό σταθμό, μόλις 40 χιλιόμετρα από την Κριμαία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και το avia.pro, ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό Brilyvka, που αποτελεί κόμβο υλικοτεχνικής υποστήριξης για τον ρωσικό στρατό, σχεδόν εξαϋλώνοντάς τον.

Απολογισμός; Ένα τρένο με 40 βαγόνια, που μετέφερε στρατιωτικούς, μηχανήματα και πολεμοφόδια από την Κριμαία προς τη Χερσώνα να τιναχτεί στον αέρα.

 Η πληροφορία για το χτύπημα των HIMARS είχε αρχίσει να γίνεται γνωστή εδώ και αρκετές ώρες, αλλά όπως σημειώνει το avia.pro, λόγω έλλειψης αποδεικτικού υλικού η πληροφορία αυτή θεωρήθηκε αναξιόπιστη.

Ωστόσο δορυφορικές εικόνες που λήφθηκαν από το Sentinel-2 και δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες δείχνουν τον σιδηροδρομικό κόμβο, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Κριμαία, κυριολεκτικά να έχει κατεδαφιστεί από το χτύπημα των HIMARS..

Στις δορυφορικές εικόνες που παρουσιάζονται μπορείτε να δείτε τις συνέπειες του χτυπήματος στον σιδηροδρομικό σταθμό στο χωριό Brilyvka. Πάντα κατά το avia.pro, η πυραυλική επίθεση ήταν τόσο ισχυρή που είτε κάλυψε μια τεράστια έκταση, είτε προκάλεσε έκρηξη στα κτίρια της αποθήκης που επλήγησαν.

Αυτή είναι η δορυφορική εικόνα του σταθμού πριν το χτύπημα:

Κι αυτή είναι η εικόνα του σιδηροδρομικού σταθμού μετά την «παρέμβαση» των HIMARS:

«Το φορτίο του τρένου δεν θα σκοτώσει ποτέ κανέναν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, Anton Gerashchenko:


ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου