Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Δυσαρέσκεια των Τούρκων μεταναστών στη Γερμανία για τη στάση της Μπέρμποκ στην Άγκυρα

 

H Tουρκική Κοινότητα της Γερμανίας εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για τη στάση της υπ. Εξωτερικών Αν. Μπέρμποκ, κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον τούρκο ομόλογό της.

Κριτική για τη στάση της υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, διατύπωσε η Τουρκική Κοινότητα Γερμανίας.

"Θα προτιμούσα ορισμένα θέματα να είχαν συζητηθεί διπλωματικά πίσω από κλειστές πόρτες. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει κανείς να βρίσκει άλλες μεθόδους για να συζητήσει", δήλωσε στο Δίκτυο RND ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας Γκιοκάι Σοφούογλου, επισημαίνοντας ότι οι δύο υπουργοί "απομακρύνθηκαν από τη γλώσσα της διπλωματίας και ο καθένας τους μίλησε με μηνύματα προς την εσωτερική πολιτική". Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα "ο πληθυσμός τουρκικής καταγωγής να μην υποφέρει κάτω από αυτές τις συνθήκες", όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε ανάλογες αντιπαραθέσεις.

Ο κ. Σοφούογλου εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ανναλένα Μπέρμποκ συναντήθηκε στην Τουρκία με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. "Διακρίνω κάποια αλλαγή μοντέλου με την κυρία Μπέρμποκ. Επισκέφθηκε για πρώτη φορά την αντιπολίτευση. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό, διότι η αντιπολίτευση μπορεί πάντα να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και θα πρέπει κανείς να καλλιεργεί τις σχέσεις του", σχολίασε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου