Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Μην τα βάζετε με τις ένοπλες δυνάμεις μας


Έχουν μάθει να υπακούουν και εφαρμόζουν διαταγές.

Έχουν μάθει να τηρούν πρωτόκολλα.

Έχουν μάθει να διαβάζουν και να εφαρμόζουν σχέδια.

Έχουν μάθει να διοικούν ανθρώπους.

Έχουν μάθει να παίρνουν πρωτοβουλίες όποτε χρειάζεται.

Έχουν μάθει και να γίνονται μικροί ή μεγάλοι ηγέτες όταν απαιτηθεί.

‘Έχουν μάθει να εφαρμόζουν μέτρα ασφαλείας.

Έχουν μάθει να είναι αποτελεσματικοί.


Έχουν μάθει να δουλεύουν.

Έχουν μάθει να κουράζονται.

Έχουν μάθει να ιδρώνουν και να λερώνονται.


Πάνω από όλα είναι άνθρωποι. Προέρχονται από τα σπλάχνα της Ελληνικής κοινωνίας μας και αυτό δεν το ξεχνάνε γιατί ζουν και υποφέρουν μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό.


Όχι, όλα τα παραπάνω δεν τα έχουν μάθει και δεν χαρακτηρίζουν όλους στις ΕΔ μας. Σίγουρα έχουν και οι ΕΔ μας τα λαμόγια τους, τους κηφήνες, κακές εργάτριες  και βυσματίες τους. Ευτυχώς, αυτοί είναι λίγοι και τους ξέρουν όλοι και απλά τους…ανέχονται. Για αυτό το λόγο, στα δύσκολα και επικίνδυνα δεν στέλνουν αυτούς.


Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά για το προσωπικό των ΕΔ μας  όταν αποστρατεύονται δεν αξιοποιούνται συνήθως από τον κρατικό μηχανισμό, εκτός και αν είναι του συστήματος, δηλαδή ανήκουν στην κατηγορία λαμόγια που αναφέραμε παραπάνω.


«Το ελληνικό κράτος, σε σχέση με έτερα Δυτικά κράτη, κατέχει πιθανότατα αρνητικό ρεκόρ στην εκμετάλλευση αποστράτων αξιωματικών ,((και ικανών στελεχών)) (π.χ. στην κυβέρνηση, κρατικό μηχανισμό, τεχνολογικές εταιρείες, διοίκηση, εκπαίδευση κ.λπ.) οι οποίοι αποστρατεύονται σε νέες σχετικά ηλικίες, διαθέτουν πολύπλευρη εμπειρία και η Πολιτεία έχει δαπανήσει τεράστια ποσά στην εκπαίδευσή τους».(Φράση του Αντιναυάρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου από πρόσφατο άρθρο του: «Έχουν γνώμη οι απόστρατοι αξιωματικοί;»).

Στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας και δοκιμάζονται οι πατριώτες μας στη Θεσσαλία μας, οι ΕΔ της είναι και πάλι δίπλα σε όλους τους ¨Έλληνες, με την γνωστή αυταπάρνησή τους να υπερβάλουν εαυτόν και να κάνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν και να απαλύνουν πόνους και πληγές.

Ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ μας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους, εξακολουθεί ευτυχώς για όλους μας, να στέκεται όρθιος και ακλόνητος και αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί σύμφωνα με τους νόμους του κράτους μας και να ηγείται των ΕΔ μας δίνοντας  παραδείγματα ηγεσίας κάθε στιγμή σε όλους.

Ας ευχηθούμε όλοι να ξεπεράσουμε γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το μεγάλο κακό που μας βρήκε στη Θεσσαλία.

Κουράγιο σε όλους τους πληγέντες και τους συγγενείς των αδικοχαμένων.


ΥΓ: Ικανά στελέχη, ευτυχώς υπάρχουν και σε Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό και άλλες μάχιμες υπηρεσίες του δημοσίου.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου