Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

«Γιατί οι τρομοκράτες της ΕΟΚΑ μπήκαν στο βίντεο για τα 100 χρόνια; Αυτή είναι η απάντηση του CHP» (τούρκικο δημοσίευμα)


Άγκυρα.

Η συζήτηση της ημέρας είναι η χρήση φωτογραφιών τρομοκρατών της ΕΟΚΑ (Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών) στο βίντεο που ετοίμασε η αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος- CHP Αϊσού Μπάνκογλου. 

Στο βίντεο για τα 100 χρόνια που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό X του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υπήρχε μια φωτογραφία μελών της ΕΟΚΑ που απαθανάτισαν την τουρκική σημαία στην Κύπρο. Μετά υπήρξε μεγάλη αντίδραση στα social media, η Αϊσού Μπάνκογλου έκανε μια δήλωση για το θέμα, όπως γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Οι τρομοκράτες της ΕΟΚΑ (σημ. Ελληνοκύπριοι αγωνιστές της ελευθερίας)  εμφανίστηκαν στο 50ο δευτερόλεπτο της ανάρτησης του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την 100η επέτειο του CHP. Στην πραγματικότητα στη φωτογραφία υπάρχει μια απεικόνιση της νίκης  των τρομοκρατών της ΕΟΚΑ που κατέλαβαν την τουρκική σημαία στο Κάστρο Αγίου Ιλαρίωνα, όπως σημειώνεται.

Οι αντιπρόεδροι Ερέμ Έρντεμ και Αϊσού Μπάνκογλου επικρίθηκαν για το μεγάλο λάθος στο βίντεο που κοινοποιήθηκε από την ομάδα των Social Media του CHP και στελέχη.

Η ίδια φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά στο λαχείο που κληρώθηκε στην Κατεχόμενη Κύπρο στις 8 Αυγούστου 2022, παρερμηνεύοντάς την για Τούρκους μουτζαχεντίν.

 Ξεκίνησε έρευνα για το θέμα, η μονάδα που ετοίμασε τα λαχεία για εκτύπωση απορρίφθηκε και τα λαχεία μαζεύτηκαν.

Σήμερα, αφού οι αντιδράσεις μεγάλωσαν σαν χιονοστιβάδα, ήρθε ανακοίνωση από το CHP. 

Απαντώντας στις ερωτήσεις του T24, η Αϊσού Μπάνκογλου είπε: «Η ιστορία της ταφής αυτών των προδοτών από τον Ετσεβίτ στα βουνά Besparmak [ Κερύνεια Όρη] λαμβάνει χώρα στο επεισόδιο μεταξύ του 50ου και του 59ου δευτερολέπτου της ταινίας».

Απαντώντας γραπτώς στην ερώτηση του T24, η Αντιπρόεδρος Δημοσιότητας και Δημοσίων Σχέσεων του CHP, Αϊσού Μπάνκογλου, επεσήμανε τα βουνά της Κερύνειας και τον Μπουλέντ Ετζεβίτ που εμφανίζονται μετά τη φωτογραφία στο βίντεο και είπε:

«Η ιστορία του ότι έθαψε τους προδότες στα βουνά της Κερύνειας»

«Είναι κατανοητό ότι η μικρού μήκους ταινία μας, η οποία αφηγείται την ιστορία της προστασίας των εδαφών και των ανθρώπων της χώρας μας με τον τρόπο που ξεκίνησε το ιδρυτικό κόμμα της Τουρκίας πριν από 100 χρόνια, δυσφημήθηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες, όπως πάντα. Αυτή τη φορά η προσπάθεια κηλίδωσης,  φαίνεται ότι είναι η μεγάλη νίκη που κατακτήθηκε στην Κύπρο  και επιχειρείται να γίνει μέσα από ένα μόνο καρέ στην ταινία. Στο τμήμα μεταξύ του 50ου και του 59ου δευτερολέπτου της ταινίας, υπάρχει η ιστορία του Ετζεβίτ που θάβει αυτούς τους προδότες στα βουνά της Κερύνειας», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Πώς είναι δυνατόν να περιμένουμε να το καταλάβουν αυτοί που δεν μπορούν να φροντίσουν τη γη μας»

Όπως περιγράφεται στην ταινία μας για την 100η επέτειο, είναι πολύ σαφές ποιο θα είναι το τέλος όσων προσεγγίζουν τη σημαία μας. 

Αναμφίβολα, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για τα εδάφη μας, τη σημαία μας και την κυριαρχία μας από την ημέρα που ιδρύθηκε. 

«Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε να το καταλάβουν αυτοί που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση αντίληψης με μια φωτογραφία τραβηγμένη από την ταινία και όσοι δεν μπορούν να προστατεύσουν τη γη και τη σημαία μας στον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ και στα νησιά του Αιγαίου», καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

 ΠΗΓΗ echedoros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου