Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Belharra: Νέα φωτογραφία της Naval Group με την πρώτη ελληνική φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» έτοιμη να μπει στο νερό


Η Naval Group δημοσίευσε, σήμερα Δευτέρα, μια νέα φωτογραφία με την πρώτη ελληνική φρεγάτα FDI «Belharra», με το όνομα «Κίμων», στο ναυπηγείο της Λοριάν στην Γαλλία.

Στην φωτογραφία που δημοσίευσε η γαλλική εταιρεία φαίνεται να «ξεμυτίζει» η φρεγάτα Κίμων, λίγο πριν βγει από το dry dock και γίνει η καθέκλυσή της.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Naval Group, οι FDI θα παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από το 2025 για τις δύο πρώτες μονάδες («Κίμων» και «Νέαρχος») και το 2026 για την τρίτη («Φορμίων»).

Δείτε την φωτογραφία που δημοσίευσε η Naval Group:

Δεξιά στην φωτογραφία φαίνεται και η γαλλική φρεγάτα FDI, η «Admiral Ronarc’h», η οποία αναμένεται να παραδοθεί στο γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό το 2024.

Η φρεγάτα FDI «Belharra» είναι ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, πολλαπλού ρόλου με εκτόπισμα 4.500 τόνων. Διαθέτει υψηλού επιπέδου δυνατότητες σε όλους τους τομείς πολέμου (κατά πλοίων, αντιαεροπορικού, ανθυποβρυχιακού και προβολής ειδικών δυνάμεων).

Είναι εξοπλισμένη με πυραύλους κατά στόχων επιφανείας Exocet MM40 B3C, αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, ανθυποβρυχιακές τορπίλες MU90, καθώς και πυροβόλα. Η φρεγάτα είναι σε θέση να μεταφέρει ταυτόχρονα ένα ελικόπτερο και ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα.

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου