Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Λάρισα: Μια πόλη στις λάσπες – Ατελείωτος ο αγώνας για να επανέλθουν οι πλημμυρισμένες συνοικίες

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία, η πόλη της Λάρισας μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να επανέλθει σε συνθήκες «κανονικότητας» , όπως και όσο πιο σύντομα είναι αυτό δυνατόν.

Τα πολύ θετικά στοιχεία είναι ότι η στάθμη του Πηνειού βρίσκεται σε φάση μείωσης, περίπου στα 8 μέτρα βάθος, ενώ οι πλημμυρισμένες συνοικίες αδειάζουν αργά, αλλά σταθερά από το νερό.

Ο Σταθμός Αστικών Λεωφορείων Λάρισας παραμένει βυθισμένος στα νερά, ενώ οι οδηγοί έχουν σπεύσει από τις πρώτες ώρες των πλημμυρών να απομακρύνουν τα οχήματα προς περιοχές που δεν διατρέχουν κίνδυνο, όπως το πάρκινγκ της Σκεπαστής Αγοράς.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι διασώσεις πολιτών με λέμβους από τις πλημμυρισμένες κατοικίες, ενώ οι πολίτες που δεν είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε σπίτια οικείων τους, έχουν καταφύγει στις δομές που έχουν συσταθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης και το Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας.

Ο φακός του FORMedia συγκεντρώνει φωτογραφίες από το σύνολο της πόλης και τις προσπάθειες των κατοίκων να κερδίσουν πίσω την παλιά τους καθημερινότητα.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Θάνου Παλούκα για το FORMedia.gr:













ΠΗΓΗ https://www.formedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου