Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Εδραιώνεται η παρουσία του Ισραήλ στη Γάζα - Βομβαρδίζονται στόχοι της Χαμάς (φωτο-βίντεο)


Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακοίνωσαν πως ο στρατός συνεχίζει να επιχειρεί στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τρομοκράτες και καταστρέφοντας υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν αρκετούς τρομοκράτες της Χαμάς που άνοιξαν πυρ κατά στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας και άλλους που βρίσκονταν στην παραλιακή ζώνη της Γάζας, κοντά στον οικισμό Ζικίμ στο νότιο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις IDF, οι χερσαίες δυνάμεις με άρματα μάχης έπληξαν θέσεις αντιαρματικών πυραύλων, παρατηρητήρια και άλλες υποδομές της Χαμάς.

Επίσης, η Ισραηλινή Αεροπορία βομβάρδισε κτίρια της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι IDF δημοσίευσε βίντεο που δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες και τανκς στη Γάζα σήμερα, καθώς και τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές.

Εκκενώθηκε νοσοκομείο στη Γάζα - Ανησυχία από τον ΠΟΥ

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε την Κυριακή πως οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έλαβε προειδοποιήσεις από τις ισραηλινές αρχές να εκκενώσει αμέσως το νοσοκομείο Αλ Κουντς στη Λωρίδα της Γάζας είναι «πολύ ανησυχητικές». «Η αναφορά της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου για απειλές εκκένωσης του νοσοκομείου Αλ Κουντς στη Γάζα είναι πολύ ανησυχητική», έγραψε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στην πλατφόρμα X. «Επαναλαμβάνουμε - είναι αδύνατο να εκκενωθούν νοσοκομεία γεμάτα ασθενείς χωρίς οι ζωές τους να τεθούν σε κίνδυνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου