Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Rafale: Η αθόρυβη λειτουργία που δεν αφήνει ελπίδες στα τουρκικά F16 – Αθόρυβος θάνατος - Πλήρης επίγνωση της κατάστασης στο πεδίο μάχης ημέρα και νύχτα.


 Διονύσης Αντωνέλλος

Rafale: Η αθόρυβη λειτουργία των γαλλικών μαχητικών που δεν αφήνει ελπίδες στα τουρκικά F16 – Ο «αθόρυβος θάνατος», η αναγνώριση και η οπτική αναχαίτιση.

Πρόκειται για τα σκοπευτικά συστήματα των κασκών Scorpion των Rafale αλλά και τον ψηφιακών οθονών των γαλλικών μαχητικών που σαρώνουν συνεχώς τον χώρο ανά 0,25 δευτερόλεπτα.

Τα συστήματα αυτά βοηθούν τους πιλότους να αποκτούν πλήρη επίγνωση της κατάστασης στο πεδίο μάχης ημέρα και νύχτα ενώ μπορούν μελλοντικά να τοποθετηθούν και στα ελληνικά Rafale.

Rafale: Η αθόρυβη λειτουργία που δεν αφήνει ελπίδες στα τουρκικά F16 – Αθόρυβος θάνατος

Nα σημειωθεί πως τρία γαλλικα Rafale F4 συμμετείχαν πρόσφατα στην «NATO Tiger Meet», στην Ιταλία και για δέκα μέρες έδωσαν… πόνο.

Φημολογούνταν αλλά πλέον είναι σχεδόν βέβαιο πως το ραντάρ RBE-2/AESA των F4 έχει βελτιωθεί τόσο ώστε να αφήνει πίσω ακόμα και τα ραντάρ των F-22 και και F-35.

Για την ακρίβεια ένα Rafale F4 λέγεται πλέον ότι μπορεί να καλύψει σε δραστηριότητα δύο αμερικανικά F-16 όταν την ίδια ώρα σύμφωνα με τους Αμερικανούς να μισά F35 δεν μπορούν καν να πετάξουν λόγω διαφόρων προβλημάτων που έχουν παρουσιάσει.

Την ίδια ώρα, τα ελληνικά Rafale με τους MICA που θα διαθέτουν μπορούν να κανουν κάτι που κανένα μαχητικό στον κόσμο δεν μπορεί.

Δηλαδη να χτυπήσουν εχθρικό μαχητικό που βρίσκεται πίσω τους.

Δείτε την χαρακτηριστική εικόνα. Όπου ο κόκκινος στόχος βάλτε στην θέση του ένα τουρκικό F-16 το οποίο βρίσκεται πίσω από ένα ελληνικό Rafale.

Rafale: Η αθόρυβη λειτουργία που δεν αφήνει ελπίδες στα τουρκικά F16 - Αθόρυβος θάνατος

ΠΗΓΗ geostratigika

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου